Home
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Mandje
  5. Account
  6. Inloggen

Het Concertgebouw Fonds

Draag bij aan de toekomst van Het Concertgebouw, nu of later...

Muziek raakt je rechtstreeks in hart en ziel. Luisteren naar live-muziek in Het Koninklijk Concertgebouw is voor veel muziekliefhebbers een onovertroffen ervaring. Het delen van dit plezier, de soms diepe ontroering, en het doorgeven hiervan aan volgende generaties, dat is wat steeds meer muziekliefhebbers motiveert om bij te dragen aan Het Concertgebouw Fonds.

Hieronder geven we u graag nog een aantal redenen om financieel Het Concertgebouw te steunen:

Een uniek monument
Het Concertgebouw is misschien wel het grootste muzikale cadeau dat we van onze overgrootouders gekregen hebben. Een cadeau dat niet zomaar voor lief genomen mag worden. Het gebouw is net als een Stradivarius, uniek. En, net als met een Stradivarius, moet met Het Concertgebouw uiterst zorgvuldig worden omgesprongen. Om het zo intensief gebruikte monument in volle glorie te laten klinken, is renovatie voortdurend noodzakelijk. Bij elk onderhoud aan Het Concertgebouw wordt uiterst zorgvuldig onderzocht wat de gevolgen zijn voor de wereldberoemde akoestiek. Financiële steun is onmisbaar bij het handhaven van de voortreffelijk staat waarin Het Concertgebouw momenteel verkeert.

Programmering op wereldniveau
Het Concertgebouw kan alleen met steun en giften van particulieren blijven doen wat het al meer dan 125 jaar doet: concerten programmeren van musici en ensembles die tot de absolute wereldtop behoren. Helaas zijn de inkomsten uit kaartverkoop vaak niet voldoende om de kosten van engagementen van wereldberoemde musici en orkesten te dekken. Met particuliere steun kan Het Concertgebouw zijn publiek betaalbare topkwaliteit blijven bieden.

Muziekeducatie
Door middel van muziekeducatie kunnen we de liefde voor muziek doorgeven aan volgende generaties. Het Concertgebouw gebruikt de financiële steun van particulieren om elk jaar tienduizenden kinderen kennis te laten maken met het wonder en de rijkdom van klassieke muziek. Zo investeren we samen in de ontwikkeling van muziekliefhebbers van de toekomst, en daarmee in de toekomst van Het Concertgebouw.

Tradities
De in Het Concertgebouw opgebouwde muziekgeschiedenis kent nergens ter wereld zijn gelijke. Voor veel musici is het een bijzondere ervaring op te treden in Het Concertgebouw, en zo onderdeel te worden van die geschiedenis. De huidige generatie muziekliefhebbers kan middels een schenking of een legaat de toekomst van Het Concertgebouw verzekeren en waardevolle tradities zoals de ZaterdagMatinee, de jaarlijkse Matthäus-Passion en de Mahler-traditie in stand houden. Met particuliere steun kan Het Concertgebouw geschiedenis blijven schrijven.

Algemeen Nut Beogende Instelling
Het Concertgebouw Fonds is vrijgesteld van belasting over alle verkrijgingen uit schenkingen en testamentaire bepalingen. Dat betekent dat er geen schenk- en erfbelasting over wordt geheven. Het Concertgebouw Fonds is een zogenoemde Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en wordt door de Belastingdienst gerekend tot de Culturele Goede Doelen.

Begunstigers aan het woord
Waarom steunen muziekliefhebbers Het Concertgebouw? Hieronder leest u een aantal verhalen van begunstigers die verschenen in Het Concertgebouw Magazine en Preludium:

MEER INFORMATIE OVER SCHENKEN

MEER INFORMATIE OVER NALATEN