Home
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. Inloggen
1902 SA foto Jacob Olie

Steun ons

Draag bij aan de toekomst van Het Concertgebouw, nu of later...

Muziek raakt je rechtstreeks in hart en ziel. Luisteren naar livemuziek in Het Koninklijk Concertgebouw is voor veel muziekliefhebbers een onovertroffen ervaring. Het delen van dit plezier, de soms diepe ontroering, en het doorgeven hiervan aan volgende generaties, dat is wat steeds meer muziekliefhebbers motiveert om bij te dragen aan Het Concertgebouw Fonds.

Hieronder geven we u graag nog een aantal redenen om financieel Het Concertgebouw te steunen:

 • Een uniek monument
  Het Concertgebouw is misschien wel het grootste muzikale cadeau dat we van onze overgrootouders gekregen hebben. Een cadeau dat niet zomaar voor lief genomen mag worden. Het gebouw is net als een Stradivarius, uniek. En, net als met een Stradivarius, moet met Het Concertgebouw uiterst zorgvuldig worden omgesprongen. Om het zo intensief gebruikte monument in volle glorie te laten klinken, is renovatie voortdurend noodzakelijk. Bij elk onderhoud aan Het Concertgebouw wordt uiterst zorgvuldig onderzocht wat de gevolgen zijn voor de wereldberoemde akoestiek. Financiële steun is onmisbaar bij het handhaven van de voortreffelijk staat waarin Het Concertgebouw momenteel verkeert.
 • Programmering op wereldniveau
  Het Concertgebouw kan alleen met steun en giften van particulieren blijven doen wat het al meer dan 134 jaar doet: concerten programmeren van musici en ensembles die tot de absolute wereldtop behoren. Helaas zijn de inkomsten uit kaartverkoop vaak niet voldoende om de kosten van engagementen van wereldberoemde musici en orkesten te dekken. Met particuliere steun kan Het Concertgebouw zijn publiek betaalbare topkwaliteit blijven bieden.
 • Muziekeducatie
  Door middel van muziekeducatie kunnen we de liefde voor muziek doorgeven aan volgende generaties. Het Concertgebouw gebruikt de financiële steun van particulieren om elk jaar tienduizenden kinderen kennis te laten maken met het wonder en de rijkdom van klassieke muziek. Zo investeren we samen in de ontwikkeling van muziekliefhebbers van de toekomst, en daarmee in de toekomst van Het Concertgebouw.
 • Tradities
  De in Het Concertgebouw opgebouwde muziekgeschiedenis kent nergens ter wereld zijn gelijke. Voor veel musici is het een bijzondere ervaring op te treden in Het Concertgebouw, en zo onderdeel te worden van die geschiedenis. De huidige generatie muziekliefhebbers kan middels een schenking of een legaat de toekomst van Het Concertgebouw verzekeren en waardevolle tradities zoals de ZaterdagMatinee, de jaarlijkse Matthäus-Passion en de Mahler-traditie in stand houden. Met particuliere steun kan Het Concertgebouw geschiedenis blijven schrijven.
 • Toegankelijkheid
  In 2021 werd toegankelijkheid als speerpunt benoemd. Juist na de pandemie is het van essentieel belang dat de weg naar Het Concertgebouw wordt hervonden. Het streven is de drempel te verlagen vanuit economische, culturele of sociale optiek. Het gebruik van de zalen buiten de reguliere concerttijden of het presenteren van muziek buiten de muren kunnen worden gerekend tot het vergroten van toegankelijkheid. Het zo wijd mogelijk openen van de deuren van Het Concertgebouw voor zoveel mogelijk mensen, zeker voor degenen voor wie een concertbezoek niet vanzelfsprekend is, vormt de komende jaren een extra aandachtspunt.

Bekijk de verschillende mogelijkheden om Het Concertgebouw Fonds te ondersteunen