Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. 0
    Mandje
  5. Account
  6. Inloggen
25 jaar Het Zondagochtend Concert 04 crop

Bekijk de livestream van Het Zondagochtend Concert

vr 11 mrt. 2022 - 1 uur kijktijd - Door Het Concertgebouw

Elke maand (behalve in de zomer) is er in samenwerking met AVROTROS een livestream van Het Zondagochtend Concert.

Hoe werkt het?

Hieronder op deze pagina vind je op de zondag van het concert de livestream van het desbetreffende concert.

Onderdeel van

Komende streams

De komende maanden kun je livestreams bekijken van deze Zondagochtend Concerten:

  • 12 maart 2023 - Tsjaikovski, Mozart en Elisabeth Leonskaja
  • 28 mei 2023 - Hannes Minnaar in Mozart, Duncan Ward leidt Schumanns Symfonie nr. 3

12 maart, 11.00 uur: Tsjaikovski, Mozart en Elisabeth Leonskaja

Grande Dame Elisabeth Leonskaja speelt Mozarts sprankelende Twaalfde pianoconcert met strijkers uit het Concertgebouw Kamerorkest. Ook hoort u Tsjaikovski's Souvenir de Florence. Kijk hieronder naar de livestream op zondag 12 maart om 11.00 uur.

Recente streams:

Elgars Enigma-variaties, Liza Ferschtman speelt The Lark Ascending

Liza Ferschtman soleert bij het Radio Filharmonisch Orkest in Vaughan Williams' The Lark Ascending. Dat speelt ook Ravels Le tombeau de Couperin en Elgars geliefde Enigma-variaties. Bekijk de livestream hieronder.

Groot Omroepkoor zingt Vaughan Williams en Händel

Een en al lofzangen, dit concert van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Marcus Creed leidde op 5 februari Vaughan Williams’ Serenade to Music en Händels Ode for St Cecilia's Day.

Kerstig concert door Amsterdam Sinfonietta

Zondag 11 december gaf Amsterdam Sinfonietta een kerstig concert: Håkan Hardenberger soleerde in Telemanns Trompetconcert, sopraan Johanna Wallroth zong Bach en Zweedse kerstliederen. Verder hoort u onder andere Beethovens Heiliger Dankgesang.

Bekijk hieronder de stream!

Hoboïst en dirigent Alexei Ogrintchouk leidde op zondagochtend 27 november de Sinfonietta Rīga. Hij soleerde in stukken waarin u twee van de mooiste melodieën hoort die ooit voor hobo zijn geschreven: het serene Adagio uit Bachs Paasoratorium en Mozarts Concertaria voor hobo en orkest. Ook hoort u heerlijke symfonieën van Haydn en Prokofjev. Een feest voor de oren, en perfecte muziek voor een perfecte zondagochtend!

Op zondag 4 september opent Pianist Boris Giltburg het nieuwe seizoen Het Zondagochtend Concert van Het Concertgebouw en AVROTROS met Ravels jazzy Pianoconcert in G. Een werk dat hem ‘pure blijdschap’ bezorgt. Het Residentie Orkest Den Haag, geleid door Anja Bihlmaier, speelt ook Moesorgski’s Schilderijen van een tentoonstelling.

Anna Fedorova met Rachmaninoffs Pianoconcert nr. 4

Op 29 mei sloot Anna Fedorova met het Vierde pianoconcert haar Rachmaninoff-reis in Het Zondagochtend Concert af. Het soms jazzy werk klonk bij de Nordwestdeutsche Philharmonie naast geliefde muziek van Smetana.

Beethovens Mis in C

Zondagochtend 17 april 2022 luidden Karina Canellakis, het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest Pasen in met Beethoven Mis in C. Ook klonk Stravinsky’s ingetogen en aangrijpende Chant funèbre.

Stravinsky's Le sacre du printemps

Zondagochtend 13 maart 2022 leidde dirigent Vasily Petrenko het Radio Filharmonisch Orkest in een Russisch programma. De expressieve cellist Alban Gerhardt speelde Tsjaikovski’s Rococo-variaties. Daarnaast klonk Stravinsky’s overweldigende Le sacre du printemps.