Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
25 jaar Het Zondagochtend Concert 04 crop

Bekijk de livestream van Het Zondagochtend Concert

vr 11 mrt 2022 - 1 uur kijktijd - Tekst: Het Concertgebouw

Elke maand (behalve in de zomer) is er in samenwerking met AVROTROS een livestream van Het Zondagochtend Concert.

Hoe werkt het?

Hieronder op deze pagina vind je op de zondag van het concert de livestream van het desbetreffende concert.

Onderdeel van

Binnenkort:

Zondag 14 april, 11.00 uur: Mendelssohns Schotse symfonie & Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen

Nuno Coelho zweept het Radio Filharmonisch Orkest op in Mendelssohns beeldende ‘Schotse’ symfonie. Mezzosopraan Catriona Morison zingt Mahlers melancholieke Lieder eines fahrenden Gesellen over een verloren liefde.

Recente streams:

Zondag 10 maart, 11.00 uur: Alina Ibragimova speelt Sibelius’ Vioolconcert

Jean Sibelius, de belangrijkste componist uit Finlands geschiedenis, ontwikkelde een volledig eigen muzikale taal. Die kent voor de gelauwerde violiste Alina Ibragimova weinig geheimen, Sibelius’ Vioolconcert is een van haar favoriete concerten. Hannu Lintu leidde het Radio Filharmonisch Orkest bovendien in Nielsens overrompelende Vijfde symfonie.

Zondag 4 februari, 11.00 uur: Brahms' Pianoconcert nr. 2 door Hannes Minnaar

Brahms’ Tweede pianoconcert is groots, meeslepend, grandioos. Een mindere pianist kan zich daarin weleens verliezen, maar door secuur te doseren bedwong Hannes Minnaar deze zondagochtend de muzikale draaikolken van Brahms.

Zondag 17 december, 11.00 uur: Choir of St John’s College zingt kerstklassiekers

Het koor van St John’s College Cambridge is een van de beste koren ter wereld. Met stemmige kerstmuziek van Byrd en Bach tot Vaughan Williams en Mendelssohn was kerststemming gegarandeerd!

Zondag 19 november, 11.00 uur: Mendelssohns Symfonie nr. 5 en Martin James Bartlett speelt Mozart

De jonge pianoheld Martin James Bartlett speelt Mozarts meest spannende en theatrale pianoconcert en Felix Mildenberger dirigeert Mendelssohns Vijfde symfonie, ‘Reformatie’. Het slotdeel, op Luthers koraal ‘Een vaste burcht is onze God’, is ronduit indrukwekkend.

Zondag 24 september, 11.00 uur: Italiaanse operaochtend met wereldster Pretty Yende

Van ‘La Scala’ tot ‘The Met’ windt de Zuid-Afrikaanse stersopraan Pretty Yende het publiek keer op keer om haar vinger. Deze Italiaanse operaochtend zong ze de mooiste aria’s uit opera’s van Rossini, Donizetti, Verdi en Puccini. Een ochtend vol juichende pieken en dramatische dalen.

3 september 2023: 30 jaar Het Zondagochtend Concert! Dvořáks Symfonie nr. 8

Met Dvořáks machtige en grandioze Achtste opende dit seizoen van Het Zondagochtend Concert levenslustig. De Amerikaanse violiste Esther Yoo schitterde in het mijmerende, gloedvolle Vioolconcert van Glazoenov. Pure romantiek!

28 mei 2023, 11.00 uur: Hannes Minnaar in Mozart, Duncan Ward leidt Schumanns Symfonie nr. 3

Hannes Minnaar soleert in Mozarts grootschalige en contrastrijke Pianoconcert nr. 25. Duncan Ward, nieuwe chef bij de philharmonie zuidnederland, leidt Schumanns Derde symfonie. Bekijk de livestream hieronder.

23 april, 11.00 uur: Edo de Waart leidt Strauss’ Eine Alpensinfonie

Edo de Waart is gastdirigent van het Radio Filharmonisch Orkest, waar hij naar eigen zeggen zijn mooiste jaren beleefde. Hij leidt een van zijn favoriete werken: Strauss’ monumentale Eine Alpensinfonie. Bekijk de livestream hieronder.

12 maart, 11.00 uur: Tsjaikovski, Mozart en Elisabeth Leonskaja

Grande Dame Elisabeth Leonskaja speelt Mozarts sprankelende Twaalfde pianoconcert met strijkers uit het Concertgebouw Kamerorkest. Ook hoort u Tsjaikovski's Souvenir de Florence. Bekijk de livestream hieronder.

Elgars Enigma-variaties, Liza Ferschtman speelt The Lark Ascending

Liza Ferschtman soleert bij het Radio Filharmonisch Orkest in Vaughan Williams' The Lark Ascending. Dat speelt ook Ravels Le tombeau de Couperin en Elgars geliefde Enigma-variaties. Bekijk de livestream hieronder.

Groot Omroepkoor zingt Vaughan Williams en Händel

Een en al lofzangen, dit concert van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Marcus Creed leidde op 5 februari Vaughan Williams’ Serenade to Music en Händels Ode for St Cecilia's Day.

Kerstig concert door Amsterdam Sinfonietta

Zondag 11 december gaf Amsterdam Sinfonietta een kerstig concert: Håkan Hardenberger soleerde in Telemanns Trompetconcert, sopraan Johanna Wallroth zong Bach en Zweedse kerstliederen. Verder hoort u onder andere Beethovens Heiliger Dankgesang.

Bekijk hieronder de stream!

Hoboïst en dirigent Alexei Ogrintchouk leidde op zondagochtend 27 november de Sinfonietta Rīga. Hij soleerde in stukken waarin u twee van de mooiste melodieën hoort die ooit voor hobo zijn geschreven: het serene Adagio uit Bachs Paasoratorium en Mozarts Concertaria voor hobo en orkest. Ook hoort u heerlijke symfonieën van Haydn en Prokofjev. Een feest voor de oren, en perfecte muziek voor een perfecte zondagochtend!

Op zondag 4 september opent Pianist Boris Giltburg het nieuwe seizoen Het Zondagochtend Concert van Het Concertgebouw en AVROTROS met Ravels jazzy Pianoconcert in G. Een werk dat hem ‘pure blijdschap’ bezorgt. Het Residentie Orkest Den Haag, geleid door Anja Bihlmaier, speelt ook Moesorgski’s Schilderijen van een tentoonstelling.

Anna Fedorova met Rachmaninoffs Pianoconcert nr. 4

Op 29 mei sloot Anna Fedorova met het Vierde pianoconcert haar Rachmaninoff-reis in Het Zondagochtend Concert af. Het soms jazzy werk klonk bij de Nordwestdeutsche Philharmonie naast geliefde muziek van Smetana.

Beethovens Mis in C

Zondagochtend 17 april 2022 luidden Karina Canellakis, het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest Pasen in met Beethoven Mis in C. Ook klonk Stravinsky’s ingetogen en aangrijpende Chant funèbre.

Stravinsky's Le sacre du printemps

Zondagochtend 13 maart 2022 leidde dirigent Vasily Petrenko het Radio Filharmonisch Orkest in een Russisch programma. De expressieve cellist Alban Gerhardt speelde Tsjaikovski’s Rococo-variaties. Daarnaast klonk Stravinsky’s overweldigende Le sacre du printemps.