Café Viotta

Vanwege alle maatregelen rond COVID-19 is Café Viotta tot nader order gesloten. Wilt u uw concertbezoek combineren met een diner? Reserveer dan in LIER, het restaurant op de eerste verdieping van Het Concertgebouw. Reserveren is mogelijk door te mailen naar reserveren@restaurantlier.nl. Kijk voor meer informatie op www.restaurantlier.nl.

Wegens het sluiten van Café Viotta, is het tijdelijk mogelijk om een hapje te eten in de Galerij (op de eerste verdieping in de glazen aanbouw). Wij serveren hier tijdelijk twee gerechten: Boeuf Bourguignon met aardappelmousseline en een groene salade en voor de vegetariërs is er ravioli met doperwten-muntricotta, snijbiet en beurre blanc, voor € 23 per gerecht. Reserveren voor een maaltijd op de Galerij kan via het e-mailadres van restaurant Lier: reserveren@restaurantlier.nl.

© Floris Heuer

Welkom

Welkom bij Viotta, hét café van Het Concertgebouw. Strijk neer en geniet van onze heerlijke koffie of kies een lekker glas wijn uit ons gevarieerde assortiment. Omdat mooi samenspel in alles centraal staat, zijn onze gerechten ook perfect op elkaar afgestemd. Maak een keuze uit ons Petit Gateau patisserie-aanbod of ontdek de klassieke lunchgerechten. Geniet voor of na een concert van een heerlijk diner. Of kom gezellig buurten. U kunt het zo uitgebreid maken als u zelf wilt! Viotta is dé plek om uw concertbezoek compleet te maken.

Bekijk alvast het menu

De naam

Café Viotta is vernoemd naar de Nederlandse dirigent, componist en pionier Henri Viotta. Op 11 april 1888 had Viotta de leiding van het concert ter gelegenheid van de officiële opening van Het Concertgebouw. In de Nederlandse muziekwereld van die tijd, was Viotta een pionier voor de nieuwe muziek.

Matinee Café

Na afloop van de NTR ZaterdagMatinee wordt regelmatig nagepraat in het Radio 4 'Matinee Café'. Live vanuit Café Viotta, als levendige ontmoetingsplaats voor muziekliefhebbers en topmusici.

Duurzaam Café

Het Koninklijk Concertgebouw heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Café Viotta werkt dan ook zoveel mogelijk met biologische en duurzame producten. Onze leveranciers produceren op ambachtelijke wijze, met respect voor mens en milieu.

Praktische informatie

  • Café Viotta is tot nader order gesloten. 
  • Bekijk het menu
  • Er is wifi aanwezig.
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.