Educatie
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. 0
    Mandje
  5. Account
  6. Inloggen
Mbo dag © Milagro Elstak

MBO-Inspiratiedag

MBO-Inspiratiedag gebouw&orkest op dinsdag 12 december 2024

Op dinsdag 12 december vindt voor de vierde keer de MBO-Inspiratiedag gebouw&orkest plaats in Het Concertgebouw in Amsterdam. Het doel van deze MBO-dagen is om MBO-studenten te inspireren, te laten zien dat er op een misschien niet zo voor de hand liggende plek, Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest, veel beroepen zijn die aansluiten bij de opleidingen die zij volgen. Afgelopen jaar verwelkomden we rond de 500 MBO-studenten die in Almere, Amsterdam, Hoofddorp, Utrecht, Lelystad, Amstelveen studies volgen op het gebied van horeca & evenementen, techniek, pianotechniek, meubelmakerij en marketing & verkoop. Ze draaiden een dag mee met mogelijk toekomstige collega’s. Wil je weten hoe zo’n dag er ongeveer uit ziet? Bekijk dan de video onderaan deze pagina.

Aanmelden voor de MBO-Inspiratiedag gebouw&orkest op 12 december
In september kun je jouw studenten hier aanmelden. Nog even geduld!

Hoe ziet het programma eruit op 12 december?

Het programma is van 9.00 tot circa 13.00 uur en start met het gezamenlijk bijwonen van de repetitie van het Concertgebouworkest in de Grote Zaal. Daarna lopen de studenten een route waarbij zij begeleid worden door een rondleider die veel over het gebouw kan vertellen. Tijdens de route stoppen de studenten bij een medewerker die vertelt over de werkzaamheden. Per route is plaats voor drie groepen. Er is plaats voor 9 groepen van ongeveer 20, maximaal 25 deelnemers (1 klas). De dag kost 6 euro per deelnemer inclusief koffie/thee en een lunch-to-go en is niet bedoeld om stagiairs of medewerkers te werven, maar om studenten te inspireren.

Bekijk hier de video en proef de sfeer van de MBO-Inspiratiedagen in Het Concertgebouw

De MBO-Inspiratiedag is een samenwerking tussen het Concertgebouworkest en Het Concertgebouw en is mogelijk gemaakt door:

Fonds 21
VSB Fonds
Het Concertgebouw Fonds