Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Ecgs anna fedorova 808x608

Empty Concertgebouw Sessions: Anna Fedorova

di 7 apr 2020 - 25 minuten kijktijd - Tekst: Het Concertgebouw

Het Concertgebouw presenteert vanaf deze week elke woensdag de Empty Concertgebouw Sessions: topmuzikanten die solo vanuit een leeg Concertgebouw optreden. In deze eerste editie: pianiste Anna Fedorova.

Onderdeel van

Programma Empty Concertgebouw Sessions:

Woensdag 15 april om 12.30 uur - Pianiste Iris Hond
Woensdag 22 april om 12.30 uur - Zangeres Edsilia Rombley
Woensdag 29 april om 12.30 uur - Violiste Rosanne Philippens

Over Anna Fedorova

Anna Fedorova is een graag geziene gaste in Het Concertgebouw. Én een van de meest populaire pianisten op YouTube. Haar opnames van de pianoconcerten van Rachmaninoff in Het Zondagochtend Concert behoren met in totaal meer dan 30 miljoen kijkers tot de meest bekeken concerten op YouTube. Tijdens de eerste Empty Concertgebouw Sessions brengt ze een programma met onder andere muziek van Chopin. Op zondag 6 september opent Anna Fedorova het nieuwe seizoen van Het Zondagochtend Concert met Rachmaninoffs Vierde pianoconcert.

Empty Concertgebouw Sessions

Waar normaal gesproken het publiek op woensdagmiddag om 12.30 uur een gratis lunchconcert kan bezoeken, biedt Het Concertgebouw nu samen met de musici op dit tijdstip een digitaal concert aan. Verschillende bekende musici doen mee aan de Empty Concertgebouw Sessions, zoals de pianisten Anna Fedorova en Iris Hond en zangeres Edsilia Rombley (die 19 maart haar solo-debuut zou maken in Het Concertgebouw). De Empty Concertgebouw Sessions zijn een variant op de videoserie Concertgebouw Sessions waarin musici op allerlei plekken in Het Concertgebouw in één take een muziekstuk ten gehore brengen.

Bekijk ook eens