Home
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Speciale voorzieningen garderobe

Speciale voorzieningen

Hieronder vindt u een kort overzicht van de voorzieningen die voor personen met een beperking getroffen zijn om het bezoek zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Toegankelijkheid

Informatie over uw reis naar Het Concertgebouw met het openbaar vervoer vindt u op deze pagina. Komt u met de auto? Naast de hoofdentree bevinden zich zeven parkeerplaatsen voor bezoekers met een fysieke beperking. Houders van een geldige Landelijke Parkeerontheffing (LPO) of Europese gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen hier gratis parkeren. Er zijn liften naar de Kleine Zaal en de balkons van de Grote Zaal. Zowel in de Grote als de Kleine Zaal zijn plaatsen gereserveerd voor rolstoelgebruikers en begeleiders. Op de plattegronden ziet u precies welke plaatsen dat zijn. Naast de hoofdentree van Het Concertgebouw bevindt zich een taxistandplaats.

Typen rolstoelen

Voor rolstoelgebonden bezoekers houden wij tot 24 uur voor aanvang van het concert zowel in de Grote als de Kleine Zaal speciale plaatsen geblokkeerd. Deze plaatsen zijn uitsluitend te boeken via de Concertgebouwlijn 020 – 6718345 (dagelijks van 10.00 – 17.00 uur). Als u liever per mail contact zoekt, stuurt u dan een e-mail naar kassa@concertgebouw.nl en beschrijf welk concert (datum, tijd en zaal) u wil bezoeken en wat de afmeting van uw rolstoel is. Rolstoelen of rollators kunnen niet in het gangpad van de zaal blijven staan, wel in de gangen en de foyers rondom de zaal. De aanwezige suppoosten kunnen u uiteraard desgewenst assisteren.

Slechthorenden

In de Grote en Kleine Zaal van Het Concertgebouw kunnen bezoekers met een gehoorbeperking gebruikmaken van systemen voor gehoorondersteuning. U kunt gebruikmaken van een radio-ontvanger met een hoofdtelefoon of lus. De lus koppelt het geluid rechtstreeks met uw eigen hoorapparaat. U kunt op deze ontvanger, door middel van een mini-koptelefoonplugje, eventueel ook uw eigen apparatuur voor gehoorondersteuning aansluiten. Deze voorzieningen zijn te verkrijgen bij de garderobes van de Grote en de Kleine Zaal. Hier zijn ook testzenders geplaatst. Zo kunt u vóór u in de zaal plaatsneemt uw apparatuur optimaal instellen.

Hulphonden

Een officieel getrainde hulphond (zoals een blindengeleidehond) mag mee naar het concert. Het meenemen van huisdieren, waaronder honden, is in Het Concertgebouw niet toegestaan.