Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Entrée viert 25-jarig bestaan met Entrée Presents: Henrik Schwarz + Alma Quartet & Sjamsoedin & KAUW

Entrée Presents; waarin de grenzen tussen elektronische en akoestische muziek worden opgezocht

De jongerenclub van Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest is jarig en dit vieren zij met een speciale editie van hun eigen concertserie Entrée Presents, waarin de grenzen tussen elektronische en akoestische muziek worden opgezocht. Op deze avond een uniek programma waarin technoproducer Henrik Schwarz en het Alma Quartet hun nieuwe album CCMYK lanceren. De stoelen gaan de zaal uit, dus daarna dansen op de muziek van lokale Amsterdamse helden: Sjamsoedin doet een live modulaire set en bij KAUW gaan we los op hun live gespeelde housegrooves.

Henrik Schwarz + Alma Quartet CCMYK is een avontuurlijke muzikale samenwerking tussen producer Henrik Schwarz en
het Alma Quartet. Voor dit album heeft het Alma Quartet in verschillende Berlijnse opnamestudio’s geïmproviseerd met ritmes en sounds die kenmerkend zijn voor een strijkkwartet. Deze motieven en geluiden worden op het podium in real-time in een elektronische loop bewerkt door Henrik Schwarz en teruggestuurd naar de spelende musici. Een soort 'muzikaal ping-pong'. Hierdoor kan er onmiddellijk bovenop de bestaande motieven opnieuw geïmproviseerd worden. Het resultaat is een album met acht tracks waarbij de klassieke invloed van het Alma Quartet en de techno/elektronische achtergrond van Henrik Schwarz zorgen voor een ongelofelijk aangrijpend en vooral nieuw palet aan klankkleuren en wellicht zelfs genre.

Entrée Presents
Vrijdag 24 mei
Kleine Zaal
21.45 inloop
22.30 start concert tot 02:00 uur

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Raja Felgata, manager pers en pr van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06.82.13.63.27 e-mail: r.felgata@concertgebouw.nl Of Charlotte Wichershoet van Concertvrienden charlotte.wichershoeth@concertvrienden.nl