Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Hazes-film Bloed, Zweet & Tranen én exclusief concert in Het Concertgebouw

Geboortedag Amsterdamse volkszanger gevierd met dubbelprogramma

Op dinsdag 30 juni vertoont Het Koninklijk Concertgebouw op een groot scherm in de Grote Zaal eenmalig de film Bloed, Zweet & Tranen, de succesvolle film over het bewogen leven van André Hazes. Op die dag zou de in 2004 overleden volkszanger 64 jaar zijn geworden. Aansluitend aan de film volgt een concertoptreden met de hoofdrolspeler uit de film, Martijn Fischer. Hij zingt onder muzikale leiding van Patrick Drabe nummers uit het beroemde Hazes-repertoire. Bovendien verzorgt Roxeanne Hazes een gastoptreden. De kaartverkoop voor dit ingelaste concert, dat deel uitmaakt van de Robeco SummerNights, gaat vandaag, woensdag 27 mei, van start.

André Hazes had een bijzondere band met Het Concertgebouw. In de film Bloed, zweet en tranen, die sinds de première al meer dan 300.000 bezoekers trok, is te zien hoe de zanger in 1982 in de Grote Zaal een concert geeft voor een uitzinnig publiek. In een deinende concertzaal staat Hazes eindelijk op de magische plek waar hij als Amsterdams jongetje naar zijn eigen idolen luisterde en keek.

BLOED, ZWEET & TRANEN IN DE GROTE ZAAL, HET KONINKLIJK CONCERTGEBOUW
WANNEER: DINSDAG 30 JUNI 2015
TIJD: 19.30 UUR: FILMVERTONING
22.00 UUR: CONCERT DOOR MARTIJN FISCHER EN BAND, MET GASTOPTREDEN ROXEANNE HAZES
TOEGANGSPRIJS: VANAF €20

Beeldfragmenten:
André Hazes in een uitverkocht Concertgebouw (1982), originele compilatie
André Hazes in Het Concertgebouw, fragment uit Bloed, Zweet & Tranen

Over de Robeco SummerNights
De samenwerking tussen Robeco en Het Concertgebouw in de vorm van de Robeco SummerNights gaat dit jaar haar 27ste jaar in en heeft als doel hoogwaardige muziek tijdens de zomermaanden op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen van een groot publiek. Met het in 2013 veranderen van de naam Robeco Zomerconcerten in Robeco SummerNights richten de organisaties zich ook actief op het groeiend internationaal en jonger publiek. Kaarten voor de ruim 80 concerten, variërend van klassiek tot pop, jazz en wereldmuziek, zijn te koop via robecosummernights.nl of aan de kassa.