Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Iconen in de Kleine Zaal met Dvořáks ‘Dumky’-Trio

Kamermuziekconcert met inleiding door auteur Bert Natter

Op vrijdag 20 oktober presenteert Het Koninklijk Concertgebouw een gloednieuwe kamermuziekserie. In de reeks ‘Iconen in de Kleine Zaal’ zoeken grote musici het intieme podium op en focussen op één essentieel muziekstuk. Wat de gespeelde compositie zo bijzonder maakt vertelt auteur Bert Natter de bezoeker voorafgaand aan het concert. Na afloop wordt er goede wijn geschonken.

In deze eerste aflevering vormt Dvořáks ‘Dumky’-Trio het muzikale icoon van de avond. Een fantasievol, opgewekt en kleurrijk werk, waarin de Tsjechische componist de voor zijn stukken zo typerende melancholie en humor combineert. De bijnaam Dumky die dit trio kreeg, verwijst naar de oude Slavische ballades uit Dvořáks moederland. Trio Shaham Erez Wallfisch, drie musici van wereldformaat in één ensemble, voert het werk uit.

Voorafgaand aan het concert vertelt Bert Natter, auteur van de roman Goldberg, op persoonlijke en toegankelijke wijze wat deze compositie van Dvořák zo bijzonder m aakt. Natter is geen musicoloog, maar weet minstens zoveel over muziek en kan daar onderhoudend over vertellen. Na afloop van het concert is er gelegenheid tot napraten bij een goed glas wijn met de presentator, musici en andere bezoekers.

Vrijdag 20 oktober 2017, Het Concertgebouw Kleine Zaal 20.15 uur
Iconen in de Kleine Zaal met Dvořáks ‘Dumky’-Trio
Bert Natter – inleiding
Trio Shaham Erez Wallfisch
Dvořák - Pianotrio in e, op. 90 'Dumky'
-------------------------------------------------------------

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Het Concertgebouw genereert circa 95% van zijn inkomsten zelf. Rond de 5% is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

--------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl