Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Koninklijk Concertgebouw Concours viert jubileumeditie met grote finale én een gala

Twee muzikale evenementen met jong talent in één week

In juni presenteert Het Concertgebouw in één week tijd twee grote evenementen met jong muziektalent: de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2018 (op zondag 17 juni) en een week later het eenmalige Jong Talent Gala ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het concours (op zondag 24 juni). Met deze twee evenementen biedt Het Concertgebouw jong muzikaal talent een professioneel podium.

Finale Koninklijk Concertgebouw Concours 2018
Het Koninklijk Concertgebouw Concours (KCC) voor musici van 9 tot 14 jaar bevordert sinds tien jaar jong Nederlands muziektalent. Na de selectie uit 200 aanmeldingen, een workshopmiddag, een halve finale en een masterclass, strijden ook dit jaar zes finalisten om de eerste prijs. De finalisten worden beoordeeld door een jury die bestaat uit dirigent Jan Willem de Vriend (voorzitter), violiste Lisa Jacobs, celliste Quirine Viersen, saxofonist Raaf Hekkema en pianist Thomas Beijer.

De winnaar van het KCC ontvangt een trofee, mag optreden in de Kleine Zaal tijdens het prijswinnaar Lunchconcert en wint een geldbedrag van € 1000,-, te besteden aan de muzikale ontwikkeling.

Zondag 17 juni, Kleine Zaal 15.00 uur

Jong Talent Gala
Ter gelegenheid van de 10e editie van het concours organiseert Het Concertgebouw het Jong Talent Gala. Tijdens dit feestelijke jubileumgala in de Grote Zaal verzorgen álle winnaars van de 10 concoursen een solo-optreden, dus ook de -nu nog onbekende- nummer één van 2018. Alle optredens worden begeleid door het Residentie Orkest onder leiding van Jurjen Hempel.

De winnaars van Het Koninklijk Concertgebouw Concours op een rij:

2009: Lucie Horsch (blokfluit)
2010: Prawira Pijlo (gitaar)
2011: Lisa Roth (zang)
2012: Carter Muller (piano)
2013: Aidan Mikdad (piano)
2014: Nikola Meeuwsen (piano)
2015: Reinier Wink (cello)
2016: Anna Kuvshinov (piano)
2017: Radu Ratering (piano)
2018: winnaar/winnares 2018

Zondag 24 juni, Grote Zaal 15.00 uur

Het Koninklijk Concertgebouw Concours wordt mede mogelijk gemaakt door de Vandenbroek Foundation.

Video’s:

Lisa Roth (zang), winnares KCC 2011: video

Aidan Mikdad (piano), winnaar KCC 2013: video

---

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl