Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Lancering Museumpleinticket: Toegang tot het culturele hart van Amsterdam met één ticket

Amsterdam - Het Rijksmuseum, Stedelijk Museum Amsterdam, Het Koninklijk Concertgebouw, Koninklijk Concertgebouworkest en Van Gogh Museum lanceren gezamenlijk het Museumpleinticket. Het ticket biedt gegarandeerde snelle entree tot de drie musea aan het Museumplein als ook toegang tot een concert naar keuze in Het Koninklijk Concertgebouw, inclusief concerten van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het Museumpleinticket is vanaf nu voor € 90,- te koop in vijfsterrenhotels in Amsterdam en geldig tot eind 2014.

Het Museumpleinticket biedt uitkomst aan bezoekers die veelal korte tijd in Amsterdam verblijven. De reguliere wachtrijen kunnen worden gepasseerd en voor elk concert, inclusief de uitverkochte, wordt een aantal plaatsen beschikbaar gehouden.

“We werken op veel vlakken al samen met de instellingen aan het plein. Het ontwikkelen van één ticket dat een andere service biedt aan onze bezoekers staat al lang op de gezamenlijke lijst van wensen. Dat we dit aanbod nu kunnen doen is een belangrijke mijlpaal in die samenwerking,” aldus Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum.

Het Koninklijk Concertgebouw, Koninklijk Concertgebouworkest en de drie musea bereiken jaarlijks een miljoenenpubliek. Hun ligging aan het Museumplein, nog geen honderd meter verwijderd van elkaar, is uniek in de wereld. Het is de ambitie van deze vijf instellingen van wereldniveau om door samen te werken het merk Museumplein en het culturele hart van Amsterdam nog krachtiger uit te dragen.

Het Museumpleinticket wordt in Amsterdam onder andere aangeboden door het Hotel De L’Europe, het Conservatorium Hotel en The Dylan Amsterdam. Later deze zomer zijn de tickets ook verkrijgbaar bij het paviljoen op het Museumplein.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Neem voor meer informatie contact op met de Press Office van het Van Gogh Museum T +31 (0)20 570 52 92, pressoffice@vangoghmuseum.nl.