Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Matthäus-Passion vrijdag 3 april te zien via Facebook, YouTube en website Het Concertgebouw

De geliefde Matthäus-Passion van Johan Sebastian Bach, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest, is aanstaande vrijdag om 19:00 uur te zien via Facebook, YouTube en de website van Het Concertgebouw.

De stream uit het archief maakt onderdeel uit van een Europees initiatief waarbij twintig Europese concertzalen samen concerten uitzenden. Dat de Matthäus-Passion vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam wordt uitgezonden, is geen toeval. In Het Concertgebouw stonden maar liefst dertien uitvoeringen van het geliefde werk gepland. Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest willen met deze stream het publiek in Nederland en in heel Europa een hart onder de riem te steken.

‘Een Matthäus met een gouden randje’

De uitvoering door Iván Fischer met het Concertgebouworkest, het Nationaal Jongenskoor en Groot Omroepkoor in 2012 werd zeer positief ontvangen. Dagblad Trouw schreef dat de openingsmaten nauwelijks mooier zullen hebben geklonken en over een ‘perfecte frasering’. De bekende tenor Mark Padmore vervulde de rol van evangelist.

Europese samenwerking

De Europese samenwerking waarbij twintig concertzalen elke avond een stream uit hun gezamenlijke archief uitzenden, is een groot succes. Sinds de eerste stream op 20 maart keken in totaal al meer dan 300.000 kijkers. Onder de deelnemende concertzalen zijn behalve Het Concertgebouw ook de Elbphilharmonie uit Hamburg, Konzerthaus uit Wenen en de Barbican uit London. De samenwerking komt voor uit de ECHO, de European Concert Hall Organisation.

Bekijk de Matthäus-Passion vrijdag 3 april 2020 19.00 uur via: