Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Stertenor Juan Diego Flórez zingt operafavorieten van onder meer Mozart en Verdi

Op zondag 26 november keert tenor Juan Diego Flórez terug in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. De Peruaanse zanger brengt een overwegend Italiaans gekleurd programma met opera-aria’s van onder anderen Mozart en Verdi. Dit concert is onderdeel van Flórez’ Europese tournee met het Orchestre de Chambre de Lausanne onder leiding van Joshua Weilerstein.

Juan Diego Flórez behoort tot de meest gevraagde belcanto-tenoren ter wereld. Zijn vloeiende, expressieve zang en ongekende virtuositeit zijn ideaal voor opera’s van Italiaanse componisten. Maar ook vroegere én latere werken prijken op zijn repertoirelijst, zoals die van Mozart. Flórez nam een aantal van diens opera-aria’s op voor zijn recente solo-cd Mozart, waarvan een groot deel ook te horen zal zijn in Het Concertgebouw. Met deze cd toont Flórez zich een overtuigend Mozart-vertolker, getuige de uitstekende recensies in de internationale pers.

Juan Diego Flórez stond in 2015 voor het laatst in Het Concertgebouw in een programma met sopraan Pretty Yende. Zij vertolkten toen aria’s en duetten van Donizetti, Gounod en Massenet.

Juan Diego Flórez wordt begeleid het Orchestre de Chambre de Lausanne, dat zijn debuut maakt in Het Concertgebouw. Het gezelschap staat onder leiding van zijn artistiek leider Joshua Weilerstein. De Amerikaanse dirigent debuteerde in 2016 als dirigent bij het Koninklijk Concertgebouworkest én als operadirigent bij een productie van Mozarts Don Giovanni.

Zondag 26 november 2017, Grote Zaal 20.15 uur
Juan Diego Flórez - tenor
Orchestre de Chambre de Lausanne
Joshua Weilerstein - dirigent
Aria’s en werken van Mozart, Rossini, Massenet, Offenbach, Mascagni, Puccini en Verdi

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Het Concertgebouw genereert circa 95% van zijn inkomsten zelf. Rond de 5% is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl