Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Twee vocale wereldsterren in Amsterdam: Renée Fleming en Joyce DiDonato

In maart en april zijn in twee weken tijd twee vocale wereldsterren te gast in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. Op woensdag 30 maart treedt de beroemde Amerikaanse sopraan Renée Fleming op met een liedrecital. Op maandag 11 april is het de beurt aan haar landgenote Joyce DiDonato.

Renée Fleming koos in haar concert voor Schumanns Frauenliebe und –leben, liederen van Richard Strauss en Rachmaninoff en Le temps l’horloge van Dutilleux – ‘een stuk dat hij voor mij schreef, het laatste voor zijn dood’.
De Amerikaanse sopraan bouwde in de afgelopen decennia een grote carrière op. Uit handen van president Obama nam ze in 2013 een National Medal of Arts in ontvangst. Rond dezelfde tijd kreeg ze haar vierde Grammy Award, voor haar cd Poèmes. Naast haar optredens in concertzalen en operahuizen zingt Renée Fleming regelmatig bij grote internationale evenementen, zoals de Olympische Spelen in Peking in 2008. Haar recente uitvoeringen in Het Concertgebouw betreffen samenwerkingen met het Royal Philharmonic Orchestra (in 2009) en het Münchner Rundfunkorchester (in 2010).

Joyce DiDonato maakt sinds de eeuwwisseling furore in de grote operatheaters, waarbij vooral haar interpretaties van operarollen van Händel, Mozart en Rossini geliefd zijn. Daarnaast is de Amerikaanse mezzo regelmatig te gast in bekende concertzalen wereldwijd. Op 15 februari jongstleden kreeg DiDonato haar tweede Grammy Award uitgereikt, voor het album Joyce & Tony – Live at Wigmore Hall. Ook was het een van de 2015 Albums of the Year van Gramophone Magazine. Joyce DiDonato maakte in april 2007 met pianist Julius Drake haar recitaldebuut in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw, gevolgd door het Händel-programma ‘Furore!’ in de Grote Zaal in december 2008. Vorig jaar nog deelde ze er het podium met het New York Philharmonic en dirigent Alan Gilbert.

Woensdag 30 maart 2016, Grote Zaal 20.15 uur
Renée Fleming - sopraan
Hartmut Höll - piano
R. Schumann - Frauenliebe und -leben
Liederen van Rachmaninoff, Dutilleux en Richard Strauss

Maandag 11 april 2016, Grote Zaal 20.15 uur
Joyce DiDonato - mezzosopraan
David Zobel - piano
Een reis door Venetië – Werken van Vivaldi, Fauré, Rossini, Head en Hahn

---

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl