Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Vocale wereldsterren Diana Damrau, Piotr Beczała en Nicolas Testé treden eenmalig samen op in Nederland

Drie operasterren van wereldklasse komen op dinsdag 23 september naar Het Koninklijk Concertgebouw om samen een eenmalig concert in de Grote Zaal te geven.

Drie operasterren van wereldklasse komen op dinsdag 23 september naar Het Koninklijk Concertgebouw om samen een eenmalig concert in de Grote Zaal te geven. Sopraan Diana Damrau, tenor Piotr Beczała en bas Nicolas Testé zingen aria’s en duetten van Verdi, Bellini, Massenet en Gounod. Voor Diana Damrau betekent dit concert zelfs haar allereerste optreden in Nederland ooit. De drie topvocalisten worden begeleid door het Noord Nederlands Orkest, het oudste regionale symfonieorkest van Nederland. Zangers en orkest staan onder leiding van Pavel Baleff.

De Duitse Diana Damrau is een veel gevraagde en gewaardeerde gast in alle grote operahuizen ter wereld. Afgelopen seizoen vierde de sopraan triomfen als Violetta in Verdi’s La Traviata. Het Britse dagblad The Guardian roemde de zangeres om haar ‘weergaloze intelligentie’ en ‘adembenemende controle in haar zang’. Damrau verwierf in 2003 internationale faam na haar optreden als Konstanze in Mozarts Die Entführung aus dem Serail aan de Oper Frankfurt en na haar debuut in het Royal Opera House Covent Garden als Koningin van de Nacht.

Diana Damrau is gehuwd met Nicolas Testé, met wie zij regelmatig samenwerkt. De Franse bas is eveneens een graag geziene zanger op de internationale podia. Testé stond naast zijn echtgenote op het podium als Dottore Grenvil in La Traviata. Bij De Nederlandse Opera trad hij in 2011 op in de rol van Agamemnon in Glucks Iphigénie en Aulide. In april 2015 treedt het echtpaar op in het Wiener Konzerthaus met een belcanto-programma.

De Poolse tenor Piotr Beczała behoort tot de vocale wereldtop. Het afgelopen seizoen was hij onder meer te horen bij de Wiener Staatsoper als Rodolfo in La Bohème en in een nieuwe productie van Verdi’s Rigoletto als de hertog van Mantua bij de Metropolitan Opera. Hij stond in deze productie met Diana Damrau die de rol van Gilda zong. Voor zijn rol in Rigoletto krijgt Piotr Beczała in oktober 2014 een ‘ECHO Klassik’, de prestigieuze Duitse muziekprijs.


Dinsdag 23 september, Grote Zaal 20.15 uur
Diana Damrau - sopraan
Piotr Beczała - tenor
Nicolas Testé - bas
Noord Nederlands Orkest
Pavel Baleff - dirigent

Aria’s, duetten en werken van Verdi, Bellini, Donizetti, Massenet en Gounod


Dit concert komt tot stand i.s.m. U-LiveHet Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl
---
Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en Perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl