Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

WK halve finale Nederland - Argentinië live op groot scherm in Grote Zaal Concertgebouw - Gratis toegankelijk voor concertbezoekers van Lord of the Rings op 9 juli

Amsterdam - Op woensdag 9 juli om 22.00 uur vertoont Het Koninklijk Concertgebouw de WK halve finale Nederland - Argentinië live op bioscoopschermformaat in de Grote Zaal. De voetbalwedstrijd is dan rechtstreeks te volgen voor alle concertbezoekers die eerder die avond het filmconcert van Lord of the Rings bezochten. De aanvangstijd van het concert wordt in verband met de WK-wedstrijd vervroegd naar 18.00 uur.

Voorafgaand aan de halve finale op groot scherm vindt in de Grote Zaal de integrale vertoning plaats van The Fellowship of the Ring uit de wereldberoemde filmtrilogie Lord of the Rings. De soundtrack bij deze blockbuster van regisseur Peter Jackson wordt dan live uitgevoerd door Het Gelders Orkest en twee koren. Componist Howard Shore won voor zijn filmmuziek zowel een Grammy Award als een Oscar.

In Parijs en Londen trok de uitvoering van The Lord of the Rings in Concert al volle zalen. Deze Nederlandse editie is een samenwerking tussen Het Concertgebouw en Het Gelders Orkest. De zang wordt verzorgd door het Brabant koor en Vocaal talent Nederland.

Programma woensdag 9 juli:
18.00 uur - Aanvang concert Lord of the Rings
20.35 uur - Pauze concert
21.40 uur - Einde concert en pauze
22.00 uur - Aanvang WK Halve finale Nederland – Argentinië live op groot scherm
(gratis toegankelijk voor concertbezoekers van Lord of the Rings)

Voor het concert van Lord of the Rings is nog een beperkt aantal kaarten te koop. Voor aanvang en na afloop van het concert zijn broodjes, snacks en dranken verkrijgbaar.

www.robecosummernights.nl - facebook.com/Concertgebouw - twitter.com/ConcertgebouwNV

Over de Robeco SummerNights
De langlopende samenwerking tussen Robeco en Het Concertgebouw in de vorm van de Robeco SummerNights is uniek in Nederland. Deze samenwerking is 26 jaar geleden gestart en was zijn tijd ver vooruit. Met deze samenwerking onderstrepen de partners de gedeelde kernwaarden van kwaliteit, passie en innovatie. Deze waarden komen wederom tot uiting in de veelzijdige en kwalitatief hoogstaande programmering van deze editie van de Robeco SummerNights.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en Perscontacten van Het Koninklijk Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl