Restaurant Lier

LIER is het nieuwe restaurant van Het Concertgebouw. Vanaf 24 oktober 2018 geniet u hier van klassieke gerechten met ingrediënten uit eigen regio én van het seizoen, gepresenteerd met de smaak van nu. Met een diner in LIER maakt u uw bezoek aan Het Concertgebouw compleet.

LIER wordt momenteel gerealiseerd op de eerste verdieping in de Pleinfoyer, boven de hoofdingang van Het Concertgebouw. Graag vertellen we u hieronder meer over het restaurant, het menu en hoe u kunt reserveren.

Reserveren bij LIER

 
Restaurant LIER opent zijn deuren op 24 oktober 2018. Reserveren is echter nu al mogelijk. LIER zal geopend zijn op avonden dat er concerten plaatsvinden in de Grote Zaal en na afloop van Het Zondagochtend Concert voor een uitgebreide brunch. Dineren in LIER is enkel mogelijk indien u ook een concert op diezelfde avond in Het Concertgebouw bezoekt. 

Een tafel reserveert u eenvoudig online tijdens het bestellen van uw concertkaarten. Op de pagina van het concert van uw keuze vindt u de dinerarrangementen. Het is ook mogelijk telefonisch een tafel te reserveren via de Concertgebouwlijn: 0900 671 83 45 (€ 1 per gesprek, plus uw gebruikelijke telefoonkosten, dagelijks bereikbaar van 10.00 - 17.00 uur). Bezoekt u het restaurant met zes of meer personen? Reserveer dan altijd via de Concertgebouwlijn.

Bij het maken van uw reservering kiest u het tijdstip waarop u plaats kunt nemen in het restaurant. Deze tijdstippen zijn afgestemd op de aanvangstijd van het concert dat u gaat bezoeken.

Heeft u al kaarten voor een concert, en wilt u alsnog een diner in LIER reserveren? Dat kan via uw account onder Mijn Concerten of bel met de Concertgebouwlijn.

Het menu van LIER


In restaurant LIER wordt gewerkt met ingrediënten uit eigen regio én van het seizoen. Daarmee worden klassieke gerechten geserveerd, gepresenteerd met de smaak van nu. Wij bieden u de keuze uit vier arrangementen, die u online bestelt en vooraf online afrekent:

---

3-gangen menu (€39,75)
Wisselend menu met keuze uit vlees, vis en vegetarische opties

3-gangen menu & drankarrangement (€56,50)
Wisselend menu (met keuze uit vlees, vis en vegetarische opties) inclusief 2 bijpassende glazen wijn, water en koffie/thee

Signature dish & dessert (€39,75)
2-gangen menu waarbij u á la carte uw hoofd- en nagerecht bestelt

Signature dish, dessert & drankarrangement (€56,50)
2-gangen menu waarbij u á la carte uw hoofd- en nagerecht bestelt, inclusief 2 bijpassende glazen wijn, water en koffie/thee

---

Uiteraard houdt onze culinaire brigade te allen tijde rekening met eventuele allergieën en/of (dieet)wensen van u of uw gasten. Indien u specifieke wensen aan uw reservering wilt toevoegen, kunt u dit tijdens het bestelproces invullen bij 'Is er iets dat wij moeten weten'. Wij kunnen geen specifieke tafels in het restaurant beloven, maar we doen ons uiterste best zoveel mogelijk aan uw wensen gehoor te geven.

Over Restaurant LIER


U vindt Restaurant LIER op de eerste verdieping in de Pleinfoyer, boven de hoofdingang van Het Concertgebouw. Dit is een plek waar heden en verleden op verschillende manieren samenkomen: van de architectuur tot het interieur, van de klassieke gastvrijheid tot de culinaire signatuur.

De naam van het restaurant verwijst naar het muziekinstrument in het logo van Het Concertgebouw: de lier. In de Griekse oudheid was dit een begeleidingsinstrument voor dichters (het woord 'lyriek' komt hiervandaan), in de latere geschiedenis een symbool voor muziek in het algemeen. 

De lier prijkt sinds de opening van Het Concertgebouw in 1888 op het dak van de Grote Zaal. In een 'huiselijk prentenboek' voor donateurs uit 1964 staat de volgende lofzang vermeld: 'De lier op het dak: een musisch baken in het geliefde stadsbeeld. (...) Onder dit dak creëren mensen schoonheid in klanken ter genieting door andere mensen.' De gouden lier is inmiddels niet meer van het dak van Het Concertgebouw weg te denken.

Chef-kok LIER: Erwin Oudijk
Na een avontuur van 7 jaar als chef-kok in Melbourne en Perth, is Erwin Oudijk terug in Nederland voor LIER. Eerder werkte hij onder andere in The College Hotel en The Dylan Hotel te Amsterdam en enkele horecagelegenheden in Utrecht en Den Haag. Erwin omschrijft zichzelf als een allround kok, met de Franse keuken als basis. Hij kijkt er ontzettend naar uit om u, samen met zijn team, een onvergetelijke avond te bezorgen.

Gastheer: Daniël Huberts
Toen Daniël Huberts in 2015 bij Vermaat kwam werken, was het al zijn wens om met zijn nieuwe werkgever een restaurant in Het Concertgebouw te starten. Hij is een gediplomeerd vinoloog en dankt zijn klassieke achtergrond aan de Schweizerische Hotelfachschule in Luzern, die hij bij verschillende hotels in de stad verder ontwikkelde. In Amsterdam werkte hij onder meer voor The Grand en het Amsterdam Museum, om uiteindelijk bij LIER neer te strijken.

Contact

 
Restaurant LIER
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam 

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.