Home
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Restaurant Lier Jan Kees Steenman DSC1687

Restaurant LIER

Restaurant LIER is geopend op avonden dat er concerten in de Grote Zaal plaatsvinden. Ruim voor aanvang van het concert kunt u ontspannen genieten van een twee- of driegangendiner. In de reserveringsmodule vindt u de inlooptijden.

Ook is LIER geopend na afloop van Het Zondagochtend Concert en voorafgaand aan de matinee (op zondagen) voor een uitgebreide lunch.

Ontspannen genieten

LIER is het restaurant van Het Concertgebouw waar u voorafgaand of na uw concert kunt genieten van een heerlijke lunch of diner. In LIER proeft u klassieke gerechten met ingrediënten uit eigen regio én van het seizoen. Zodra u bent gearriveerd kunt u ontspannen en genieten van een prachtige avond.

LIER bevindt zich op de eerste verdieping in de Pleinfoyer, boven de hoofdingang van Het Concertgebouw. Graag vertellen we u hieronder meer over het restaurant, het menu en hoe u kunt reserveren.

Restaurantlier jankeessteenman 1632

Het menu van LIER

Wij bieden u een 2- of 3-gangendiner aan. Het 2-gangendiner bestaat uit een voor- en hoofdgerecht, een eventueel dessert kunt u op de avond zelf nog bijbestellen. U kunt ervoor kiezen om een mooi bijpassend wijnarrangement te nemen. Het menu van LIER wijzigt elke 6 weken, hiermee garanderen wij u een ruime keuze aan heerlijke gerechten.

Bekijk het menu

Prijzen:

  • 2 gangen: € 42
  • 3 gangen € 49,50
  • 2 gangen lunch € 33

Uiteraard houdt onze culinaire brigade te allen tijde rekening met eventuele allergieën en/of (dieet)wensen van u of uw gasten. Indien u specifieke wensen aan uw reservering wilt toevoegen, kunt u dit tijdens het bestelproces invullen bij 'Is er iets dat wij moeten weten'. Wij kunnen geen specifieke tafels in het restaurant beloven, maar we doen ons uiterste best zoveel mogelijk aan uw wensen gehoor te geven.

Over Restaurant LIER

U vindt Restaurant LIER op de eerste verdieping in de Pleinfoyer, boven de hoofdingang van Het Concertgebouw. Dit is een plek waar heden en verleden op verschillende manieren samenkomen: van de architectuur tot het interieur, van de klassieke gastvrijheid tot de culinaire signatuur.

De naam
De naam van het restaurant verwijst naar het muziekinstrument in het logo van Het Concertgebouw: de lier. In de Griekse oudheid was dit een begeleidingsinstrument voor dichters (het woord 'lyriek' komt hiervandaan), in de latere geschiedenis een symbool voor muziek in het algemeen.

De lier prijkt sinds de opening van Het Concertgebouw in 1888 op het dak van de Grote Zaal. In een 'huiselijk prentenboek' voor donateurs uit 1964 staat de volgende lofzang vermeld: 'De lier op het dak: een musisch baken in het geliefde stadsbeeld. (...) Onder dit dak creëren mensen schoonheid in klanken ter genieting door andere mensen.' De gouden lier is inmiddels niet meer van het dak van Het Concertgebouw weg te denken.

Restaurantlier jankeessteenman 1612

Reserveren

Reserveren kan via het deze website, u betaalt achteraf in het restaurant. Let op: uw persoonsgegevens vallen onder de privacy policy van Vermaat, met Resengo als subverwerker, in plaats van Het Concertgebouw.

Voor groepen vanaf 6 personen kunt u enkel per mail reserveren via reserveren@restaurantlier.nl.

Reserveren

Contact restaurant LIER

Telefonisch op dagen dat het restaurant geopend is via 020 - 573 05 78. Of mail naar reserveren@restaurantlier.nl.

Restaurant LIER
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam