Home
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Nawal El Zoghby

SOUK met Nawal El Zoghby

SOUK – Amsterdam Arabic Festival viert de rijke Arabische cultuur van toen en nu en slaat een brug naar de westerse cultuur in een avondvullend programma in alle foyers en gangen rond de Grote Zaal.

BEKIJK HET FOYERPROGRAMMA

SOUK begint al vroeg! Vanaf 18:30 uur is er van alles te beleven in de foyers en is er heerlijk eten. Vanaf 20:00 uur is er trouwens geen toegang meer mogelijk, dus wees op tijd!

Het programma van SOUK in de Grote Zaal

Het programma voor de pauze is een muzikale tijdreis langs een van de levensaders van de Arabische wereld. Het Nederlands Kamerorkest (NKO) en dirigent Jochen Neuffer met gastmuzikanten reizen stroomafwaarts langs de Nijl. Gids is de Egyptisch-Nederlandse acteur Sabri Saad el Hamus. Onderweg klinkt er onder andere Nubische muziek van componist Hamza el Din (1929-2006) met als solist de virtuoze ud-speler Haytham Safia. Haddinqo bespeelt de masenqo, een eeuwenoud Ethiopisch snaarinstrument. Zijn muziek loopt over in een deel uit de Eerste symfonie van Ahmed Adnan Saygun (1907-1991); nu begint de Nijl echt te stromen! In Eternal River, instrumentaal uitgevoerd door het orkest, bezingt componist Abdel Wahab (1902-1990) de Nijl. Zijn lied Inta Omri (Love of My Life), ooit geschreven voor de legendarische Umm Kulthum (1904-1975), wordt door de Tunesische zangeres Ghalia Benali gezongen. Remi Wörtmeyer van Het Nationale Ballet maakte een nieuwe choreografie voor dansers Qian Liu en Artur Shesterikov op Concerto for Strings van Henrik Nordgren (1944-2008), geïnspireerd door het moment waarop de Witte en de Blauwe Nijl in Soedan bij elkaar komen. De rivier bereikt de Egyptische hoofdstad met Anne Dudleys ode Ziggarats of Cinnamon. Met het mahraganat-nummer Kesh Malek van Hady W Adi komen we uiteindelijk aan in het moderne Caïro.

De orkestarrangementen zijn gemaakt door Bob Zimmerman. Inta Omri is gearrangeerd door Jesse Passenier. Kesh Malek is gearrangeerd door Marijn van Prooijen. Het Nederlands Kamerorkest is uitgebreid met o.a. de volgende musici: Cor Bakker, (piano), Arno van Nieuwenhuize (drums), Frans van der Hoeven (bas), Moufadhel Adhoum (ud) en Sjahin During (percussie).

Na de pauze treedt in de Grote Zaal de Libanese zangeres Nawal El Zoghby op met het Nederlands Kamerorkest en haar eigen band. ‘De Gouden Ster’ is haar bijnaam. Sinds de jaren 1990 heeft ze zich steeds opnieuw weten uit te vinden en haar status als één van de grootste popsterren uit de Arabische wereld bevestigd. Met het Nederlands Kamerorkest en haar band brengt ze hits en nieuw werk in speciale arrangementen!

Koop nu je kaarten!

Lees hieronder verder voor het uitgebreide foyerprogramma en bestel meteen jouw maaltijd; alleen in de voorverkoop verkrijgbaar.

ETEN

FP Couscousbar © Frances Stefanie

Waan je direct bij aanvang van de avond in de souks van Marokko en bestel in de voorverkoop jouw gerecht (halal) van Couscousbar Amsterdam. Ruik de geur van warme kruiden in de lucht, proef en geniet van authentiek Marokkaans eten gekookt volgens recepten die generaties lang zijn doorgegeven. Kom samen eten in de Spiegelzaal tussen 18.30 en 19.40 uur.

Let op: deze maaltijden zijn alleen online in de voorverkoop te bestellen tot en met woensdag 7 juni. Op deze manier kan er voldoende eten worden gemaakt en voedselverspilling worden voorkomen. Tijdens de hele avond zijn er ook snacks te bestellen. Bestel de maaltijden tegelijk met het bestellen van jouw entreekaarten óf bestel jouw maaltijd hieronder.

Bestel je maaltijd (halal) voor 9 juni

Bestel je maaltijd (halal) voor 10 juni

FOYERPROGRAMMA

Begane grond

GARDEROBE
One Minute of Fame Sessions met Yemeni YouTuber Aliim
Neem even de tijd om de socials op te gaan met de bekende YouTuber Aliim (@aliimvlogs)

GANG Spiegelzaal
Visuele kunst: Muhcine Ennou (doorlopend) 
De serie No Man's Land verbeeldt de zoektocht naar je ware zelf in isolement: weg van de beknellingen van de samenleving en materiële bezittingen, gesymboliseerd in eindeloze, Marokkaanse woestijnlandschappen.

Fadi Coffee

ZUIDFOYER  

Arabische koffie en lekkernijen: Fadi Alcharabi (doorlopend)
Heerlijke Arabische koffie op zand en Syrische lekkernijen uit Damascus.

Tarotlegging (doorlopend, behalve in de pauze)  
De oude Arabische wereld kende mubassira (مُبَصِّرة), die de toekomst las in koffiekopjes of in haar kristallen bol. Onze eigentijdse waarzegster Sophie nodigt je uit om ervoor open te staan dat sommige dingen onverklaarbaar en mogelijk toch waar zijn... 

NOORDFOYER  
Tropenmuseum: Diva’s (doorlopend)

Een impressie van de actuele tentoonstelling Diva's: bezieling en beleving in Arabische muziek en cinema. Deze expo toont de wereldwijde artistieke en maatschappelijke impact van vrouwelijke iconen zoals Umm Kulthum, Asmahan, Warda en Fairuz. T/m 3 maart 2024 te zien in het Tropenmuseum.

Live muziek: masenqo, kunst, kleding, sieraden en koffieceremonie
Na zijn optreden op het hoofdpodium neemt Haddis Alemayehu Gulma (Haddinqo) je mee naar Ethiopië.

Jaber Fayad

JULIANAFOYER  
Live muziek: Jaber Fayad, ud 
Jaber Fayad
vervoert je met de pure klank van de moeder aller plukinstrumenten: de ud. Een reis door de klassieke, Arabische muziek, waar hart en ziel samensmelten met de muziek van Umm Kulthum en Abdel Wahab.

SPIEGELZAAL
Food: Couscousbar Amsterdam
De geur van warme kruiden, de smaak van authentiek Marokkaans eten gekookt door volgens recepten die generaties lang zijn doorgegeven. Haal jouw tevoren bestelde maaltijd op of bestel ter plekke smaakvolle snacks.

Nasiri

Afterparty: Nasiri (live) & danseres Melisa Diktaş
Nasiri
nodigt je uit te reflecteren op mystiek en de betekenis van het bestaan; met live elektronische muziek en akoestische instrumenten zoals de ud, dwarsfluit en klarinet. Danseres Melisa Diktaş combineert Koerdische dans (govend ‘geluid in het moment’) met haar eigen bewegingstaal.

ENTREEHAL
Afterparty

Dansend de nacht in! De Amsterdamse dj Cherine Laiki mixt alles wat dansbaar is – R&B, eclectic tunes, hiphop, moombahton, rai, Afro- en Arabische house – en speelt daarbij darbouka (vaastrommel) en elektronische drums. Ook een dj-set van de Egyptische act Hady w Ady is de mahraganat: enorm feestelijke elektronische chaabi.

Eerste verdieping

DIRIGENTENFOYER  
Live muziek: Sinan Arat & Sufidelica
Sinan Arat
(ney, zang) en zijn muzikale vrienden Tarang Poddar (percussie) en Donatas Bielunskis (bas, toetsen) presenteren traditionele soefimuziek uit verschillende repertoires zoals Ottomaans klassiek, Anatolische folk en Qawwali. In de eerste sessie beschildert Nicolle Bötcher een rok met Arabische kalligrafie die in de tweede sessie door danser Rasha Vrede gedragen wordt. In die tweede sessie komt soefimuziek samen met live elektronica en ethno jazz. 

MUSEUMFOYER   & BORDES
Souk: Arabische markt (doorlopend) 

Souk Beldi presenteert duurzame handgemaakte producten en HIMMIH mode en accessoires uit Marokko. Er is Marokkaanse henna van Faza_HennaArt en er zijn heerlijke geuren van bukhoor en oud van Attar Bukhoor & More. Yassmin El Sham en Azahara nemen je mee naar de oudste hoofdstad ter wereld, Damascus. Ook is er Iraqi art by Iman: fusion kunst, handwerk en mode, geïnspireerd door Iraaks erfgoed. De meubels en decoratie van Levantine House brengen de warmte en magie van het Midden-Oosten naar Het Concertgebouw.

SOLISTENFOYER  
Live muziek: Wasim Arslan & friends, jamsessie
Wasim Arslan
zingt eerst klassieke en traditionele muziek uit Syrië, Egypte en Libanon. In de tweede sessie creëert hij een groovy fusion in een nieuwe interpretatie van traditionele volksmuziek, samen met Maringo Berenos (gitaar, zang, percussie), Tarek Muazen (ud, ney) en Florian ten Damme (synthesizer, live electronica).

BALKONFOYER
Literatuur & spoken word: El Hizjra
El Hizjra
verzorgt een gevarieerd, literair programma met spoken word en poëzie.

SOUK wordt mede mogelijk gemaakt door:

COLOFON

Bestuur Stichting SOUK: Adel Rashed, Ayoub Taj, Bregje Gerritse, Laura Ghobrial, Laura Smeets.

Artistiek team Grote Zaal: Jan Pieter Koch & Joris Nassenstein (samenstelling en regie), Alex Brok (lichtontwerp), Luca Stappers (decorontwerp).

Productieleiding: Jeroen Heinen.

Leveranciers: geluid: Da Capo, licht: Ecolicht, podiumbouw: Accuraat Verhuur

Speciale dank aan de leden van de adviesraad, comité van aanbeveling, alle betrokkenen van Het Concertgebouw en aan Levantine House voor alle decoratie.