Trijntje Oosterhuis & Jazz Orchestra: Wonderful Christmastime

Terug te kijken t/m 31 december

Vier thuis een swingend kerstfeest met de grootste kersthits in een nieuw bigbandjasje: It's The Most Wonderful Time Of The Year, Winter Wonderland, Baby, It's Cold Outside, All I Want For Christmas en nog veel meer!

Trijntje Oosterhuis nodigde zangers Alain Clark en Steffen Morrison om enkele liedjes met haar mee te zingen. De presentatie van de avond is in handen van Humberto Tan.

De concertstream is terug te kijken tot en met 31 december 2020.

Tijdens Wonderful Christmastime komen Trijntje en het geweldige Jazz Orchestra of the Concertgebouw samen om een swingend kerstfeest te vieren! Op het legendarische jazzlabel Blue Note verscheen op 27 november het bigband-kerstalbum Wonderful Christmastime. U hoort de kerstkrakers van dit album vanuit de Grote Zaal van Het Concertgebouw. De stream is opgenomen met zeven camera’s op HD-beeldkwaliteit en met high resolution audiokwaliteit.

Kaarten voor deze feestelijke livestream kosten 10 euro voor 1 persoon, en 15 euro voor 2 of meer personen.

Hoe werkt het?

Heeft u vragen over hoe het bekijken van een stream in zijn werk gaat? Bekijk dan de veelgestelde vragen over streams.

50% korting via de BankGiro Loterij

Als deelnemer van de BankGiro Loterij koopt u voor de stream van Wonderful Christmastime kaarten met 50% korting. U kunt deze kortingskaarten enkel via de website van de BankGiro Loterij bestellen.

Musici

  • Jazz Orchestra of the Concertgebouw
  • Rob Horsting, dirigent
  • Trijntje Oosterhuis, zang
  • Alain Clark, zang
  • Steffen Morrison, zang

Over dit concert

Trijntje Oosterhuis heeft zangers Alain Clark en Steffen Morrison uitgenodigd om enkele liedjes met haar mee te zingen. De presentatie van de avond is in handen van Humberto Tan.

De concertstream is terug te kijken tot en met 31 december 2020.

Kersttraditie
Kerst draait voor Trijntje Oosterhuis om muziek; thuis voor de haard, met familie aan tafel of achter de piano. De afgelopen jaren deelde de zangeres haar liefde voor de feestdagen met concerten in de mooiste kerken van Nederland en in Het Concertgebouw, waar ze in een intieme setting met pianist Hans Vroomans de fijnste kerstliedjes zong. De jubileumconcerten van dit jaar inclusief een uitverkocht Concertgebouw kunnen helaas niet doorgaan en daarom is er deze livestream.

Samenwerking Trijntje & Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van wereldformaat en staat internationaal bekend om hun een ijzersterke ritmesectie en dito blazers waarmee ze over de hele wereld touren. Sinds 2000 geeft het orkest elk jaar traditiegetrouw een kerstconcert met bijzondere solisten. Voor dit concert komen Trijntje en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw samen om een swingend kerstfeest te vieren! Geïnspireerd door dit kerstjubileum ontstond het idee om samen een album op te nemen, dat uitgebracht wordt op het legendarische jazzlabel Blue Note. Het bigband-kerstalbum Wonderful Christmastime verschijnt op 27 november, met bijdrages van Candy Dulfer, Alain Clark, Jeangu Macrooy en anderen. 

Wonderful Christmastime
Voor Trijntje komt met dit album een droom uit. 'Het is een kerstalbum met jazzbigband, in de oude traditie van sterren als Frank Sinatra en Ella Fitzgerald. Ik wilde die muzikale kwaliteit behouden. Door de geweldige arrangementen is dat gelukt; het Blue Note-stempel onderstreept dat. Tegelijk maken de bekende liedjes het toegankelijk voor een breed publiek. Een project als dit stond al lang op mijn bucketlist, nu kan ik het eindelijk afstrepen.' Het album werd opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s, grappig genoeg tijdens het laatste staartje van de hittegolf in augustus. 'We hebben daar twee dagen gewerkt in de bloedhitte; ik heb de hele Wisseloord volgegooid met kerstversiering', lacht de zangeres. 'De mussen vielen van het dak, wij zaten aan de koude biertjes en namen kerstliedjes op.' Het orkest werd gedirigeerd door Rob Horsting, in de studio was Tijmen Zinkhaan verantwoordelijk voor de mix, die ook de audio van de livestream verzorgt.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.