Home
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Souk Festival 1 © Flashtag Photography

Ammodo

Ammodo ondersteunt de vernieuwende programmering van Het Concertgebouw door onder andere bij te dragen aan de concertreeks Concertgebouw Connects en SOUK, een tweedaags festival voor Arabische muziek.

Concertgebouw Connects

Concertgebouw Connects is ontstaan vanuit de concertreeks Turning East (2017 en 2019) waarbij de focus lag op musici uit het Midden-Oosten en de Maghreb. Dat resulteerde bijvoorbeeld in 2017 in een optreden van de Marokkaanse zangeres Abir El Abed samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest.

In 2020 is dit initiatief overgaan in Concertgebouw Connects, waarbij musici uit alle windstreken naar Amsterdam worden gehaald. Dat leverde bijzondere concerten op van onder anderen Gilberto Gil, één van de pioniers van de Braziliaanse cultuurstroming Tropicalia en de bossanova; Orchestra Baobab, bekend om hun unieke mix van Afro-Latijnse stijlen; en de internationaal gelauwerde Beninse zangeres Angelique Kidjo.

Orchestra Boabab

SOUK

SOUK is een tweedaags festival voor Arabische muziek in Het Concertgebouw. Tijdens de zevende editie in juni 2023 deelde de Libanese popster Nawal El Zoghbi als hoofdartiest het podium met het Nederlands Kamerorkest en Het Nationale Ballet. Ook was er muziek te horen van de virtuoze ud-speler Haytham Safia uit Boven-Galilea, de Tunesische zangeres Ghalia Benali en de Ethiopische artiest Haddinqo, die het eeuwenoude snaarinstrument masenqo speelt.

'De concertreeks Concertgebouw Connects en het festival SOUK brengen nieuwe geluiden naar de iconische concertzaal van Het Concertgebouw. Deze vernieuwende programmering zorgt ervoor dat muziek zich blijft ontwikkelen.' - Juliette de Wijkerslooth, directeur van Ammodo

20230609 SOUK Govert Driessen DSC00012

Alle door Ammodo ondersteunde projecten:

  • SOUK (edities 2023 en 2025)
  • Concertgebouw Connects (2020 en 2022-2025)
  • Turning East (2017-2019)
  • Drie concerten in het jubileumjaar (2013)
Souk Festival Flashtag Photography 4

Kijk voor meer informatie op ammodo.org