Home
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Concertgebouw open cp beeld Ronald Knapp

Concertgebouw OPEN - Bestel vanaf zaterdag met 50% korting

We zien je graag weer terug in Het Concertgebouw! Daarom bieden we bezoekers van Concertgebouw OPEN concertkaarten aan met 50% korting. Je kunt kiezen uit verschillende concerten, zoals van het Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Of beleef Piano Nights met Wibi Soerjadi en Annelie. Iets anders dan klassiek? Ga met de korting naar The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra met Trijntje Oosterhuis.

Wees er snel bij, want op=op!

De concerten:

zo 17 sep - 11.00 uur
Karina Canellakis dirigeert De klokken van Rachmaninoff
In de grote koorsymfonie De klokken laat Rachmaninoff belangrijke momenten uit het leven klinken aan de hand van kerkklokken: van gouden huwelijksbellen tot loodzware doodsklok. Karina Canellakis dirigeert haar Radio Filharmonisch Orkest.
Bestel kaarten

ma 18 sep - 20.15 uur
Stanislav Kochanovsky en Daniel Ciobanu met Ravel en Gershwin
Het Nederlands Philharmonisch Orkest opent het seizoen met dirigent Stanislav Kochanovsky en pianist Daniel Ciobanu. Ze brengen de roaring twenties van het vooroorlogse Parijs naar de concertzaal met swingende muziek van Gershwin, het jazzy Pianoconcert van Ravel en als finale diens Bolero.
Bestel kaarten

ma 2 okt - 20.15 uur
Marc Albrecht en Daniel Lozakovich in Ligeti, R. Strauss en Bruch

Marc Albrecht, voormalig chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest, is weer in Het Concertgebouw. Hij dirigeert werken van Ligeti en zijn favoriete componist Richard Strauss. Daniel Lozakovich is solist in het geliefde Vioolconcert van Bruch.
Bestel kaarten

di 3 okt - 20.15 uur
Clayton-Hamilton Jazz Orchestra feat. Trijntje Oosterhuis and Akiko Tsuruga

The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra behoort tot de absolute top van de internationale bigbandscene. Voor zijn enige concert in Nederland, met de titel Jazz Power & Soul, brengt het orkest twee geweldige gasten mee: toetseniste Akiko Tsuruga en Trijntje Oosterhuis.
Bestel kaarten

ma 16 okt - 20.15 uur
Harriet Krijgh en Roberto González-Monjas met Schumann en Beethoven 5

De veelgevraagde Spaanse dirigent en violist Roberto González-Monjas maakt zijn debuut bij het Nederlands Kamerorkest met Beethovens indrukwekkende Vijfde symfonie en het Celloconcert van Schumann. Solist is de succesvolle Nederlandse cellist Harriet Krijgh.
Bestel kaarten

di 17 okt - 19.30 uur
Mozarts Così fan tutte: Manoj Kamps dirigeert het Orkest van de Achttiende Eeuw

De jonge Nederlandse dirigent Manoj Kamps staat vandaag voor het Orkest van de Achttiende Eeuw. Samen met een topcast vertellen zij een verhaal van list, bedrog en liefde in Mozarts tijdloze opera Così fan tutte.
Bestel kaarten

wo 18 okt - 20.15 uur
Concertgebouworkest speelt Dvořáks ‘Uit de Nieuwe Wereld’

Dvořáks Negende symfonie, ‘Uit de Nieuwe Wereld’, is een onweerstaanbaar meesterwerk. Fabio Luisi leidt het Concertgebouworkest daarnaast in Bizets speelse Symfonie in C.
Bestel kaarten

zo 22 okt - 11.00 uur
Dvořáks Strijkersserenade en Christianne Stotijn zingt Il tramonto

Dvořáks Strijkersserenade is zonnig en onbezorgd; echt muziek voor de zondachochtend. Respighi componeerde met Il tramonto juist een zonsondergang voor strijkorkest en mezzosopraan. Het is Christianne Stotijn met haar warme, gloedvolle stem op het lijf geschreven.
Bestel kaarten

ma 23 okt - 20.15 uur
Ravels Pianoconcert voor de linkerhand met Bertrand Chamayou en Lorenzo Viotti

Ravels Pianoconcert voor de linkerhand is een donker, maar energiek en virtuoos werk. De Franse pianist Bertrand Chamayou tovert met slechts één hand de mooiste klanken uit de vleugel. Dirigent Lorenzo Viotti zet daar Rachmaninoffs mysterieuze Dodeneiland en Brittens Sinfonia da Requiem naast.
Bestel kaarten

di 24 okt - 15.00 uur
Op avontuur met Dikkie Dik (2-4 jaar)

Dikkie Dik gaat op avontuur! In de kamer, en in de tuin. Wat hoort hij daar? Wat is dat voor geluid? Er is zoveel te beleven! Ga je mee op avontuur met Dikkie Dik? Een nieuwe muzikale jubileumvoorstelling met de bekende verhaaltjes uit de boeken van Jet Boeke en Dikkie Dik in de hoofdrol.Bestel kaarten

wo 25 okt - 15.00 uur
Op avontuur met Dikkie Dik (2-4 jaar)

Dikkie Dik gaat op avontuur! In de kamer, en in de tuin. Wat hoort hij daar? Wat is dat voor geluid? Er is zoveel te beleven! Ga je mee op avontuur met Dikkie Dik? Een nieuwe muzikale jubileumvoorstelling met de bekende verhaaltjes uit de boeken van Jet Boeke en Dikkie Dik in de hoofdrol.
Bestel kaarten

do 26 okt - 20.15 uur
Piano Nights met Wibi Soerjadi & Annelie

In Piano Nights staat de piano in de spotlight en hoor je de mooiste pianomuziek van alle tijden. Twee pianisten brengen elk een heel ander repertoire. Vanavond hoor je de virtuoze sterpianist Wibi Soerjadi en de neoklassieke pianist Annelie.
Bestel kaarten

za 4 nov - 20.15 uur
Jonge Nederlanders: Hawijch Elders

De serie Jonge Nederlanders presenteert talent van eigen bodem. Violist Hawijch Elders schittert in solowerken van Bach tot Ysaÿe, en ze neemt muzikale vrienden mee om Dvořáks geliefde, gloedvolle Dumkytrio uit te voeren.
Bestel kaarten

wo 22 nov - 20.15 uur
Concertgebouworkest speelt Elgar en Vaughan Williams

Alban Gerhardt soleert bij het Concertgebouworkest in Elgars Celloconcert, dirigent Andrew Manze breekt een lans voor de muziek van Vaughan Williams.
Bestel kaarten

zo 26 nov - 20.15 uur
Grote Pianisten: Nelson Goerner met Schumann en Chopin

De Argentijnse pianist Nelson Goerner combineert een adembenemende muzikaliteit met een groot hart en een humanitaire geest. Vanavond doet hij dat in muziek van Händel, Schumann en Chopin.
Bestel kaarten

vr 1 mrt - 20.30 uur
Klapstuk: Klassieke highlights met James Oesi en Djuwa Mroivili

In een uurtje de highlights uit de klassieke muziek, dat is Klapstuk. Korte stukken, muzikale tapas, een beetje proeven van alles. Tussendoor krijg je uitleg van een host én de musici. Met vanavond contrabassist James Oesi en pianist Djuwa Mroivili. Samen serveren ze een bonte verzameling muziek.
Bestel kaarten