Home
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Concertgebouw Home © Eduardus Lee

Zomeravonden op het Museumplein: drie gratis concerten op groot scherm

Het Concertgebouw organiseert op 22, 23 en 24 juli heerlijke Zomeravonden op het Museumplein. Drie concerten zullen live en gratis vanuit Het Concertgebouw op groot scherm te zien zijn op het Museumplein. Pak je picknickspullen in, regel een kleedje of wat campingstoelen, en kom naar het Museumplein! Er is voor ieder wat wils: muziek van Broadway, klassieke muziek en filmmuziek van John Williams. Het programma per avond vind je hieronder.

En voor wie niet naar het Museumplein kan komen: twee van de concerten zijn ook betaald te kijken via de livestream.

Zomeravonden op het Museumplein

vrijdag 22 juli 20.00 uur - Bravo Broadway: van Cabaret tot Chicago
Het Duitse orkest Württembergische Philharmonie Reutlingen brengt onder leiding van Garrett Keast een swingend programma met broadwaysterren Alli Mauzey en Hugh Panaro. Van Jule Styne’s Gypsy tot, My Fair Lady en Mamma Mia. En van klassiekers van Gershwin en Bernstein tot Les Miserables en Wicked -hits.

zaterdag 23 juli 20.00 uur – Toppianist Alexandre Kantorow in Liszt's Tweede pianoconcert
Enkele jaren terug won Alexandre Kantorow de Internationale Tsjaikovski Competitie. Internationaal muziektijdschrift Gramophone noemde de jonge Franse pianist een ‘vuurspuwende virtuoos met een poëtische charme’. Hij brengt deze avond Liszts Tweede pianoconcert, een rapsodisch werk vol drama. Dirigent Antony Hermus leidt het Belgian National Orchestra verder in Mendelssohns zonnige Vierde symfonie. De ‘Italiaanse’, waarin hij de indrukken van een reis van tien maanden verwerkte. Van Tsjaikovski klinkt de Fantasie-ouverture Romeo en Julia. Dit concert is ook te bekijken via een betaalde livestream.

zondag 24 juli 20.00 uur - A Tribute to John Williams gepresenteerd door Harry Piekema
‘s Werelds meest iconische filmcomponist John Williams werd dit jaar 80. Om hem en zijn muziek te eren presenteert Harry Piekema een speciaal concert dat in het teken staat van zijn muziek. Het Staatsorchester Rheinische Philharmonie speelt met dirigent Garry Walker de muziek van Jurrassic Park tot Star Wars en van Neverland tot Indiana Jones. Dit concert is ook te bekijken via een betaalde livestream.