Educatie
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
123ZING Muziekmethode

123ZING

Een methode vol muziek, dans en drama!

Het Concertgebouw brengt muziekonderwijs terug in het klaslokaal van de basisschool.

Door de krachten te bundelen maakt Het Concertgebouw het mogelijk om binnen de muziekmethode 123ZING klassieke muziek op toegankelijke wijze onder de aandacht te brengen. Hierdoor wordt de drempel naar klassieke muziek nog lager. Met 123ZING kan elke leerkracht structureel én met plezier muziek-, dans- en dramales geven in groep 1 tot en met 8 van het (speciaal) basisonderwijs. Leer, maak, ontdek en beleef door te doen! De digitale methode biedt energieke videolessen, liedjes en interactieve opdrachten, én leerlingen kunnen zelf aan de slag in de 123ZING Studio.

De leerlijnen muziek, dans en drama sluiten goed op elkaar aan, omdat de leerlingen zoveel mogelijk op hetzelfde moment aan hetzelfde thema werken. Op die manier kunnen de vakken in samenhang worden gegeven. Daarnaast verhoogt de combinatie van muziek, dans en drama het welbevinden van de leerlingen. Het helpt hen over hun twijfels en onzekerheid heen: ze genieten en stralen! Dat heeft ook een positief effect op het leerklimaat op school en de ontwikkeling van hun basisvaardigheden.

Onderstaand materiaal is ontwikkeld door 123ZING met steun van Het Concertgebouw en onderstaande fondsen:

Mahler's digitale klaslokaal
Dit gratis digitale lespakket is ontwikkeld in het kader van het online Mahler Festival dat Het Concertgebouw in 2020 organiseerde als eerbetoon aan de beroemde componist: Gustav Mahler.

Meespeelstukken Klassiek

De leerlingen ervaren en maken kennis met klassieke muziek door zelf mee te spelen met de meespeelstukken voor boomwhackers en/of ritme-instrumenten.

123Energize
Speciaal voor leerkrachten zijn 40 voorbeeldvideo’s ontwikkeld om muzikale energizers in te zetten als kort tussendoortje in de klas.

Wereldmuziekliedjes
Hoe maken ze muziek in andere landen? Je ontdekt het met de verschillende wereldmuziekliedjes, voor groep 1 t/m 8!

Traditionals
Wie kent ze nog, Issie Dissie Dou of My Bonnie Is Over The Ocean: dit zijn 2 van de 12 traditionals die in een nieuw jasje zijn gestoken.

Fondsen

123 ZING Leerkracht