Educatie
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. Inloggen
Romeo en Julia © Ronald Knapp
Groep 7 en 8 | Schooljaar 22/23

Romeo en Julia

Romeo en Julia

Beleef het verhaal van Romeo en Julia met het Concertgebouworkest!

Al heel lang geleden… Heel heel heel lang geleden… Was er een straat waarin twee families woonden. Deze twee families hadden al zo lang ruzie, dat niemand meer wist waar die ruzie eigenlijk over ging. In dit concert maken de leerlingen kennis met Romeo en Julia, het meest beroemde liefdespaar aller tijden. Shakespeare schreef ooit een toneelstuk over die twee, dat niet goed afliep.

De componist Tsjaikovski las het, en had zoveel medelijden met Romeo en Julia, dat hij de mooiste muziek voor ze componeerde die hij kon bedenken. Het Concertgebouworkest vertelt samen met de leerlingen en twee acteurs een eigen versie van het eeuwenoude verhaal. Daarin kiezen Romeo en Julia zelf voor een nieuwe afloop…

Praktische informatie:

- Kosten: € 4,50 per leerling, leerkracht of begeleider.
- U ontvangt een digitaal lespakket waarmee u de kinderen in de klas voorbereidt op het concert. Het lesmateriaal staat circa twee maanden voor het project online op deze pagina.
- Het voorbereidend lesmateriaal bestaat uit 5 lessen van ongeveer 30 minuten.
- Kerndoelen 54 en 56: Door zelf te zingen en te musiceren, samen met het Concertgebouworkest, ontdekken de leerlingen de beroemde muziek en verhalen van Romeo en Julia.
- Facultatieve online startworkshop voor leerkrachten op 25 januari 2023 van 15.00 tot 16.30 uur. Maak samen met collega's kennis met het materiaal van dit project onder leiding van een ervaren workshopleider. Zet deze datum vast in de agenda. Informatie over aanmelding van de startworkshop volgt via e-mail.
- Gratis openbaar vervoer in Amsterdam: Als u met het GVB reist, kiest u kaarten waar (incl GVB) bij staat. Deze kaarten zijn geldig voor het project en geven recht op gratis openbaar vervoer. Als u ook met de metro reist, stuur dan een aanvraag voor speciale metrokaarten naar educatie@concertgebouw.nl.

Dit is een gezamenlijk project van Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest, in samenwerking met Oorkaan.

Oorkaan

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

Stichting de Weille Ogier

Lesmateriaal voor in de klas

 • Website frontpage Romeo en Julia
  Romeo en Julia Les 1

  Naar Het Concertgebouw

 • Website frontpage Romeo en Julia
  Romeo en Julia Les 2

  De families

 • Website frontpage Romeo en Julia
  Romeo en Julia Les 3

  Bodypercussie

 • Website frontpage Romeo en Julia
  Romeo en Julia Les 4

  De liefdesstraat

 • Website frontpage Romeo en Julia
  Romeo en Julia Les 5

  Alle liedjes en bewegingen