Home
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. 0
  Mandje
 5. Account
 6. Inloggen
Sofie en de mannetjes van de tijd © Ronald Knapp
Groep 3 en 4 | Schooljaar 22/23

Sofie en de mannetjes van de tijd

 • Duur

  50 min

 • Locatie

  Kleine Zaal

 • Prijs

  € 4,50

Datum en tijd reserveren
Reserveren

Sofie en de mannetjes van de tijd

Luister naar de magische klank van instrumenten die je nooit eerder hoorde en zing mee!

Soms gaat de tijd zó langzaam… Als je in de stoel van de tandarts zit en er geen einde aan lijkt te komen, of als de dagen extra lang lijken te duren als je bijna jarig bent. En soms lijkt de tijd juist opeens razendsnel te gaan! Als je heerlijk buiten aan het spelen bent en plotseling ziet dat het al donker is. Of wanneer je te laat van huis vertrokken bent en dan keihard moet fietsen... Sofie vindt de tijd vooral traag gaan. Ze luistert naar het tikken van de klok. Het schiet maar niet op. Maar dan verschijnen ze ineens: de mannetjes van de tijd! Met een enkele slag laten zij de tijd vliegen, vertragen en zelfs stilstaan!

Praktische informatie:

- Kosten: € 4,50 per leerling, leerkracht of begeleider.
- U ontvangt een digitaal lespakket waarmee u de kinderen in de klas voorbereidt op het concert. Het lesmateriaal staat circa twee maanden voor het project online op deze pagina.
- Het voorbereidend lesmateriaal bestaat uit 7 lessen van ongeveer 30 minuten.
- Kerndoelen 54 en 56: Met fantasieprikkelende liedjes en bodypercussie ervaren de leerlingen de veelzijdigheid van percussie.
- Facultatieve online startworkshop voor leerkrachten op 8 februari 2023 van 15.00 tot 16.30 uur. Maak samen met collega's kennis met het materiaal van dit project onder leiding van een ervaren workshopleider. Zet deze datum vast in de agenda. Informatie over aanmelding van de startworkshop volgt via e-mail.
- Gratis openbaar vervoer in Amsterdam: Als u met het GVB reist, kiest u kaarten waar (incl GVB) bij staat. Deze kaarten zijn geldig voor het project en geven recht op gratis openbaar vervoer. Als u ook met de metro reist, stuur dan een aanvraag voor speciale metrokaarten naar educatie@concertgebouw.nl.

Uitvoerenden

Percossa
Sofie Habets zang/actrice
Kiki Jaski regie