Primair onderwijs
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. 0
  Mandje
 5. Account
 6. Inloggen
Symfonie voor wiebelkonten
Groep 5 en 6 | Schooljaar 23/24

Symfonie voor wiebelkonten

 • Duur

  60 min

 • Locatie

  Grote Zaal

 • Prijs

  € 4,50

Datum en tijd reserveren
Reserveren

Symfonie voor wiebelkonten

Een muzikale ontdekkingstocht met het Nederlands Philharmonisch Orkest, waarin niks moet en veel mag!

Hoe vaak heb jij het zinnetje ‘zit nou eens stil!’ gehoord? Thuis tijdens het avondeten, in de klas of misschien in de trein. Maar als je stilzit, maak je toch niets mee? Precies! En daarom gaan wij ontdekken wat er gebeurt als je niet alleen maar stilzit, maar ook op zoek gaat naar avontuur. Hoe klinkt een klapstoel? Kun je muziek maken met slaande deuren?

Tijdens dit vrolijke concert met het Nederlands Philharmonisch Orkest ben jij de hoofdpersoon van een ontdekkingstocht waarop niets moet en veel mag. Er is alleen een klein probleempje: Rutger, de portier. Toffe peer hoor, maar een beetje stijfjes... Hij houdt niet van verrassingen, niet van chaos en zeker niet van rommel. Waarom eigenlijk niet? Ontdek het zelf tijdens dit concert in de Grote Zaal van Het Concertgebouw!

Dit is een gezamenlijk project van Het Concertgebouw en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Praktische informatie:

 • Het online lesmateriaal staat op 20 december 2023 op deze pagina, bestaande uit vier lessen van ongeveer 30 minuten.
 • Kerndoelen 54 en 56: Door zelf te zingen en te musiceren, samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest, ontdekken de leerlingen de grenzeloze mogelijkheden van het orkest en leren ze een breed repertoire kennen.
 • Facultatieve online startworkshop voor leerkrachten op wo 20 december 2023 van 15.00 tot 16.30 uur. Maak samen met collega's kennis met het materiaal van dit project. Alle deelnemende scholen ontvangen voorafgaand aan de workshop een link via de mail.
 • Gratis openbaar vervoer in Amsterdam: Als je met het GVB reist, kies dan kaarten waar (incl. GVB) bij staat. Deze kaarten zijn geldig voor het project en geven recht op gratis openbaar vervoer. Als je ook met de metro reist, stuur dan een aanvraag voor speciale metrokaarten naar educatie@concertgebouw.nl.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uitvoerenden

Nederlands Philharmonisch Orkest
Leonard Evers dirigent
Rutger de Bekker acteur
Eric Robillard regie
Desirée van Gelderen licht