Primair onderwijs
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. 0
  Mandje
 5. Account
 6. Inloggen
Kleuter Sinfonietta Ronald Knapp 071117 211 2023 04 03 142913 omyt
Groep 1 en 2 | Schooljaar 23/24

KleuterSinfonietta: Speelgoedfabriek Tokkel en Strijk

 • Duur

  45 min

 • Locatie

  Koorzaal

 • Prijs

  € 4,50

Datum en tijd reserveren
Reserveren

KleuterSinfonietta: Speelgoedfabriek Tokkel en Strijk

Ben je al eens in Speelgoedfabriek Tokkel en Strijk geweest? Nee? Je zult je oren niet geloven, want daar komt al het speelgoed tot leven!

Aan de rand van de stad staat Speelgoedfabriek Tokkel en Strijk. Een magische plek, waar speelgoed leert spelen. En het leuke is: de kleuters mogen meedoen! Samen met de musici van Amsterdam Sinfonietta zetten ze de fabriek op stelten. Ze strijken, tokkelen, zoemen, brommen en zingen uit volle borst. Een prachtige eerste kennismaking met klassieke muziek op het podium, waarbij dit keer de viool, altviool, cello en contrabas centraal staan.

KleuterSinfonietta is een gezamenlijk project van Het Concertgebouw en Amsterdam Sinfonietta. De afgelopen dertien jaar hebben duizenden kleuters en hun leerkrachten genoten van deze concerten in onze sfeervolle Koorzaal.

Praktische informatie:

 • Het online lesmateriaal staat eind augustus 2023 op deze pagina, bestaande uit vijf lessen van ongeveer 30 minuten.
 • Kerndoelen 54 en 56: Via de aanstekelijke liedjes en bewegingen die de kinderen vooraf op school instuderen, beleven de leerlingen de veelzijdigheid van zingen en bewegen op Zuid-Amerikaanse muziek.
 • Gratis openbaar vervoer in Amsterdam: Als u met het GVB reist, kiest u kaarten waar (incl. GVB) bij staat. Deze kaarten zijn geldig voor het project en geven recht op gratis openbaar vervoer. Als u ook met de metro reist, stuur dan een aanvraag voor speciale metrokaarten naar educatie@concertgebouw.nl.

Uitvoerenden

Musici van Amsterdam Sinfonietta
Kiki Jaski regie
Nicoline van Santen viool
Petra Griffioen viool
Inki Varga viool en altviool
Anne-Bartje Fontein altviool
Michiel Weidner cello
Servaas Jessen contrabas