Voortgezet onderwijs
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. Inloggen
Ee6a5d82 aabf 40be bba4 ec21a4f089c3
Onderbouw vmbo, havo, vwo | Schooljaar 23/24

Workshop met lunchconcert

 • Duur

  9.30-13.30 u

 • Locatie

  Koorzaal

 • Prijs

  € 10

Datum en tijd reserveren
Reserveren

Workshop met lunchconcert

Zelf experimenteren met componeren

Dit project is speciaal ontwikkeld om leerlingen van de onderbouw kennis te laten maken met Het Concertgebouw en te laten ervaren hoe het is om samen muziek te bedenken en te maken.

Tijdens de workshop gaan de leerlingen met elkaar aan de slag met ritmes en melodieën om op die manier zelf muziek te bedenken, te experimenteren met componeren. We hebben hiervoor een uitgebreid instrumentarium, waaronder een marimba, een vibrafoon, een elektrische gitaar en diverse slagwerkinstrumenten. En uiteraard de vleugel waar vele pianisten tijdens concerten op gespeeld hebben. Leerlingen die zelf een instrument spelen moedigen wij aan dit mee te brengen, het is geen voorwaarde dat leerlingen een instrument bespelen, maar het heeft wel een meerwaarde voor de leerling die een instrument bespeelt om dit mee te brengen.

Om alvast kennis te maken met de musici van het lunchconcert gaan de leerlingen naar de Kleine Zaal waar de musici aan het repeteren zijn. Zij zien een stukje van de repetitie en kunnen volop vragen stellen.

Tijdens het lunchconcert hebben wij plaatsen voor de leerlingen gereserveerd, zodat de groep bij elkaar blijft. Het lunchconcert duurt ongeveer een half uur.

Na het concert is er een kort nagesprek in de workshopruimte waar de leerlingen om een reactie gevraagd wordt.

Praktische informatie

 • De workshop vindt plaats in de Koorzaal en het concert in de Grote of de Kleine Zaal.
 • De workshops worden gegeven door een ervaren workshopleider. En er is mogelijkheid tot kennismaking met één of meerdere musici die het concert van die middag verzorgen.
 • Minimaal 20 leerlingen en maximaal 30 leerlingen met minimaal 2 begeleiders.
 • Gratis openbaar vervoer in Amsterdam: Als je met het GVB reist, kies dan kaarten waar (incl GVB) bij staat. Deze kaarten zijn geldig voor het project en geven recht op gratis openbaar vervoer. Als je ook met de metro reist, stuur dan een aanvraag voor speciale metrokaarten naar educatie@concertgebouw.nl.
 • Kerndoelen 48, 49, 50 en 52: de leerlingen experimenteren met diverse muziekinstrumenten en componeren, laten deze composities aan elkaar horen en reflecteren op de muziek en artiesten die zij tijdens het lunchconcert horen.