Informatie over het coronatoegangsbewijs

De concerten in het najaar van 2021 zijn enkel te bezoeken als u - naast een kaartje voor het concert - in het bezit bent van een bewijs van vaccinatie/testen/herstel, oftewel een ‘coronatoegangsbewijs’. Of dit toegangsbewijs verplicht is, staat bij de concerten vermeld. Het coronatoegangsbewijs is niet nodig voor bezoekers van 12 jaar en jonger.

Hoe kom ik aan het coronatoegangsbewijs?

Via de CoronaCheck app kunt u het coronatoegangsbewijs aanmaken in de vorm van een QR-code. Deze QR-code toont u bij de ingang op uw telefoon of op papier.

Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store. Uw coronatoegangsbewijs kunt u in de app vervolgens op 3 manieren verkrijgen:

  • Door een vaccinatiebewijs: vanaf juli kunt u met CoronaCheck van uw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat u volledig gevaccineerd bent. Log in met uw DigiD. Als u bij de vaccinatie toestemming hebt gegeven, worden uw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dit niet automatisch gaat, kunt u uw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Op de website www.coronacheck.nl leest u precies hoe dit gaat.
  • Door een negatieve testuitslag: (LET OP: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd) u heeft via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via uw testlocatie ontvangt u een ophaalcode die u in de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR-code. Deze code scannen wij bij de ingang. Let op: u kunt uw afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken. 
  • Door een herstelbewijs: heeft u corona gehad en kunt u dat aantonen met een positieve PCR-test? Dan kunt u een herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als u met uw DigiD inlogt op de app. Dit werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

Identiteitsbewijs

Breng ook een identiteitsbewijs mee. Onze suppoost kan bij de ingang de gegevens van uw legitimatiebewijs vergelijken met die in het coronatoegangsbewijs.

Heeft u geen smartphone?

Dan kunt u het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl

Vragen?

Heeft u nog vragen omtrent uw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vindt u antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Veelgestelde vragen.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:

  • Helpdesk CoronaCheck 0800 1421 (gratis), bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur
  • Helpdesk Testen voor Toegang 088 777 08 09, bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur

Algemene coronamaatregelen

Bekijk ook de pagina met veelgestelde vragen over onze coronamaatregelen.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.