Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Asma contentpagina

Arabische superster Asma Lmnawar in Turning East

ma 26 jun 2017

Tijdens SOUK zingt Asma haar eigen hits én beroemde Arabische tarab-klassiekers

Festival Turning East, een initiatief van Het Concertgebouw, presenteert in november de beroemde Marokkaanse zangeres Asma Lmnawar in de Grote Zaal. Asma Lmnawar is op donderdag 23 en vrijdag 24 november de hoofdartieste van SOUK, het evenement dat de Arabische- en westerse muziekcultuur samenbrengt.

Asma Lmnawar

Asma Lmnawar is een van de allergrootste Arabische zangeressen van dit moment. Ze is een van de weinige Marokkaanse artiesten die is doorgebroken in de internationale Arabische muziekindustrie, die vooral wordt gerund vanuit Caïro en Beirut. Bijzonder van haar optreden tijdens SOUK is dat ze voor het eerst zal samenwerken met een klassiek orkest. Samen met het Nederlands Kamerorkest vertolkt Asma tijdens SOUK zowel haar eigen hits als beroemde klassieke Arabische tarab klassiekers. Speciaal voor deze samenwerking wordt het Nederlands Kamerorkest uitgebreid met Arabische instrumenten als ud, qanun en darbuka.

SOUK

SOUK is een fantastische avond uit met de sfeer van een drukke Arabische markt in alle foyers van Het Concertgebouw: lekker eten en drinken, muziek en verhalen, onverwachte gebeurtenissen... In het concertprogramma ontdekken we dat alle muziek voortkomt uit dezelfde bron: de spectaculaire orkestmuziek van de Spaanse componist Manuel de Falla naast klassiekers uit het Arabische repertoire. Asma en het orkest treden op samen met onder anderen flamencozangers Ginesa Ortega en Het Nationale Ballet. De avond wordt afgesloten met een spetterend feest, waarbij het publiek kan dansen op het podium van Grote Zaal.

Festival Turning East

Het Concertgebouw is van en voor iedereen. De altijd al brede programmering wordt daarom vanaf het seizoen 2017-2018 aangevuld met muziek uit het Midden-Oosten. De start van deze nieuwe traditie viert Het Concertgebouw met een zesdaags festival: Turning East. Van 20 tot en met 25 november 2017 staat het hele gebouw in het teken van klassieke muziek, pop, jazz en combinaties daarvan uit het enorme gebied van Marokko tot Iran. Turning East: de plek waar culturen elkaar ontmoeten en verrijken.