Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Aidanmikdad ronaldknapp

Concertgebouw Young Talent Award voor Aidan Mikdad

di 2 mei 2017

Het Amsterdams pianotalent Aidan Mikdad is de vijfde winnaar van deze muziekprijs

Onderdeel van

'Uitzonderlijk pianotalent'

Pianist Aidan Mikdad (15) is de winnaar van de vijfde Concertgebouw Young Talent Award. Simon Reinink, directeur van Het Concertgebouw, vertelt: 'Met de Young Talent Award geeft Het Concertgebouw jong muzikaal talent de kans om internationaal door te breken en op te treden in prachtige concertzalen binnen en buiten Europa. Aidan Mikdad is een uitzonderlijk pianotalent dat wij graag stimuleren en de ruimte geven om tot volle wasdom te komen. Ik ben heel blij de Concertgebouw Young Talent Award aan Aidan te kunnen overhandigen omdat hij het talent, de ambitie en de motivatie heeft om in zijn vakgebied tot de allerbesten te gaan behoren.'

Concertgebouw Young Talent Award

De Concertgebouw Young Talent Award bestaat uit een bronzen sculptuur en een studiebeurs van € 5.000. Eerdere winnaars van de prijs waren de pianisten Lucas en Arthur Jussen (2011), violiste Noa Wildschut (2013), sopraan Laetitia Gerards (2014) en blokfluitiste Lucie Horsch (2015). De Young Talent Award wordt uitgereikt tijdens het Concertgebouw Diner op dinsdag 19 september 2017. Tijdens dit besloten galadiner wordt tevens de Concertgebouw Prijs overhandigd aan het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor.

Aidan Mikdad

Aidan Mikdad (Amsterdam, 19 november 2001) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en heeft zich ontwikkeld tot een van de grote pianotalenten van dit moment. Aidan studeert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij les krijgt van Mila Baslawskaja. Daarnaast volgt hij regelmatig lessen bij Jean-Yves Thibaudet. Al op jonge leeftijd won Aidan prijzen, waaronder de eerste prijs van de International Piano Competition of Lagny-sur-Marne (2014) en de eerste prijs van de Talentenjacht van Het Koninklijk Concertgebouw (2013). Vorig jaar won Aidan de Italiaanse Premio Internazionale Pianistico ‘A. Scriabin’ in de categorie pianisten tot 35 jaar. Aidan heeft opgetreden in diverse Europese landen, zowel in recitals als met (orkest)ensembles. Zijn meest recente optreden in Het Concertgebouw was tijdens het 30-jarig jubileum van de serie Meesterpianisten in maart 2017.