Terug naar Ontdek
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. 0
  Mandje
 5. Account
 6. Inloggen

Coronamaatregelen: informatie over uw concertbezoek

wo 15 sep. 2021 - 3 minuten leestijd - Door Het Concertgebouw

Onderdeel van

Veelgestelde vragen over uw concertbezoek
Wij begrijpen dat u vragen heeft over uw bezoek aan Het Concertgebouw. Hieronder proberen we deze vragen – van het coronatoegangsbewijs tot de luchtventilatie – te beantwoorden.

Heeft u na het lezen van onderstaande informatie nog vragen? Neem dan contact op met de kassa van Het Concertgebouw. Dat kan via de Concertgebouwlijn (020 671 83 45, dagelijks bereikbaar van 10.00 - 17.00 uur) en via e-mail: kassa@concertgebouw.nl.

Vinden er weer concerten plaats in Het Concertgebouw?
Er vinden tot en met dinsdag 25 januari geen concerten plaats in Het Concertgebouw. Het laatste nieuws over onze programmering ontvangt u via onze nieuwsbrief, via Facebook, of vindt u in de agenda van Het Concertgebouw.

Naar de concertagenda

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Hoe kan ik kaarten kopen voor concerten?
Kaarten zijn te verkrijgen via de concertagenda op deze website, via de Concertgebouwlijn (020 671 83 45, dagelijks bereikbaar van 10.00 - 17.00 uur) en aan de kassa. Het moment waarop de kaartverkoop voor de concerten begint, staat aangekondigd op de pagina’s van de betreffende concerten.

Is er iets veranderd wat betreft het bestellen van kaarten?
Veel concerten zijn ongeplaceerd (geen vaste stoelen). Dit betekent dat het niet altijd mogelijk is om zelf tijdens het bestellen een stoel te kiezen, wel kunt u kiezen in welk zaaldeel u wilt zitten: balkon, podium of zaal. Bij het betreden van het gebouw kiest u vervolgens zelf uit waar u wilt zitten.

Blijft Het Concertgebouw toegankelijk voor bezoekers met een beperking?
Tijdens de concerten waarbij de coronamaatregelen van toepassing zijn, blijft Het Concertgebouw toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Rollators mogen mee de zaal in en kunnen direct naast uw stoel geparkeerd worden. Tickets voor bezoekers met een beperking zijn enkel verkrijgbaar via de Concertgebouwlijn: 020 671 83 45, dagelijks bereikbaar van 10.00 - 17.00 uur. Meer informatie voor bezoekers met een beperking vindt u hier.

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Het Concertgebouw?
Het is op dit moment weer verplicht om een mondkapje te dragen in Het Concertgebouw.

Moet in Het Concertgebouw anderhalve meter afstand gehouden worden?
Vanwege de strengere coronamaatregelen moet er in Het Concertgebouw weer anderhalve meter afstand gehouden worden.

Hoe wordt Het Concertgebouw schoongemaakt?
Naast de reguliere schoonmaak van het hele gebouw zorgt Het Concertgebouw voorafgaand aan uw bezoek voor intensieve schoonmaak van contactoppervlakken, zoals deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen. Na afloop van elk concert worden de armleuningen van alle stoelen gereinigd met desinfecterende schoonmaakmiddelen.

Wat zijn de maatregelen wat betreft ventilatie in Het Concertgebouw?
Het Concertgebouw heeft een luchtverversingssysteem dat voortdurend frisse lucht van buiten naar binnen voert en de lucht uit de zalen afvoert naar buiten. Dit zorgt ervoor dat binnen Het Concertgebouw geen recirculatie van de lucht plaatsvindt. Er wordt dus geen 'gebruikte' lucht opnieuw de zaal of het gebouw ingeblazen. De luchtverversing vindt bovendien op maximale snelheid plaats. Met deze maatregelen - genomen in overleg met onze technisch adviseur - doen wij het maximale om te voorkomen dat het virus zich via de luchtbehandeling zou kunnen verspreiden.

Welke ingangen van Het Concertgebouw zijn geopend voor aanvang van het concert?
Voor ongeplaceerde concerten: op e-tickets en toegangskaarten staat een zaaldeel vermeld: Zaal Rechts, Zaal Links, Balkon, Podium of Kleine Zaal. Bij elk zaaldeel hoort een ingang, borden bij de ingangen geven de bijbehorende zaaldelen aan, dus kies buiten al de juiste deur:

 • Ingang Zaal Rechts is aan de Jan Willembrouwersstraat tegenover Brasserie Keyzer
 • Ingang Zaal Links is bij de hoofdentree (de draaideur) aan het Concertgebouwplein
 • Ingang Balkon is rechts naast Café Viotta
 • Ingang Podium is rechts naast Café Viotta
 • Ingang Kleine Zaal is bij de hoofdentree (de draaideur) aan het Concertgebouwplein

Voor geplaceerde concerten in de Grote Zaal (bijvoorbeeld concerten in de serie Wereldberoemde Symfonieorkesten en de concerten van het Concertgebouworkest): er zijn drie ingangen en elke ingang wordt gebruikt voor bepaalde delen van de zaal. Wij vragen u voor uw bezoek vast te kijken in welk zaaldeel u zit en welke ingang bij dat zaaldeel hoort. Dit wordt ook buiten het gebouw aangegeven:

 • Ingang Zaal Noord (rood) is aan de Jan Willem Brouwersstraat tegenover Brasserie Keyzer
 • Ingang Zaal Zuid (geel) is bij de hoofdentree (de draaideur) aan het Concertgebouwplein
 • Ingang Balkon (blauw) is rechts naast Café Viotta
 • Ingang Podium (blauw) is rechts naast Café Viotta

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Kan ik mijn handen desinfecteren bij binnenkomst?
Bij alle ingangen is desinfectiegel beschikbaar om handhygiëne toe te passen.

Hoe laat beginnen de concerten?
De aanvangstijden van de concerten kunnen afwijken van wat u gewend bent. Controleert u daarom goed op uw ticket of in de agenda hoe laat uw concert begint.

Vanaf welk moment zijn de deuren geopend?
De deuren van Het Concertgebouw en de Grote en Kleine Zaal gaan 40 minuten voordat het concert begint open. Er zijn geen tijdslots waar u rekening mee hoeft te houden.

Hoe wordt mijn kaartje gecontroleerd?
Bij de kaartcontrole wordt uw ticket op veilige wijze gecontroleerd. Onze suppoosten scannen uw kaart (uitgeprinte tickets hebben de voorkeur) van achter plexiglas schermen.

Wat is het coronatoegangsbewijs (bewijs van vaccinatie/testen/herstel)?
Op dit moment moeten bezoekers van 13 jaar en ouder bij de ingang van het gebouw een zogenaamd coronatoegangsbewijs kunnen tonen. Dit kan een negatieve testuitslag zijn (LET OP: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd), een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Het is niet duidelijk hoe lang deze verplichting zal duren.

Meer over het coronatoegangsbewijs

Kan mij de toegang tot Het Concertgebouw geweigerd worden?
Op dit moment moeten bezoekers van 13 jaar en ouder bij de ingang een bewijs van vaccinatie/testen/herstel (meer informatie) tonen. Zonder geldig coronatoegangsbewijs zal de toegang tot het gebouw geweigerd worden.

Wat als ik gezondheidsklachten heb op de dag van het concert?
Als u gezondheidsklachten hebt op de dag van het concert, verzoeken we u om zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 uur voor aanvang van het concert, contact met ons op te nemen via de Concertgebouwlijn (020 671 83 45, dagelijks bereikbaar van 10.00 - 17.00 uur) of via kassa@concertgebouw.nl. U kunt dan kosteloos de waarde van uw concertkaart omzetten naar een voucher voor later gebruik.

Hoe zijn de looproutes geregeld in Het Concertgebouw?
Vanaf de verschillende ingangen zijn er in Het Concertgebouw eenrichtingsroutes van en naar de zaal, waardoor bezoekers elkaar niet hoeven te kruisen. Er zijn voldoende medewerkers aanwezig om alle bezoekers te begeleiden en te zorgen voor een goede doorstroom. Wij zorgen ervoor dat deuren in het gebouw zoveel mogelijk openstaan, zodat u als bezoeker geen deurklinken hoeft aan te raken. Op verschillende plaatsen in Het Concertgebouw wordt het publiek eraan herinnerd zich aan de veiligheidsvoorschriften te houden. We vragen onze bezoekers om altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen.

Is de garderobe geopend?
De bewaakte garderobe is niet geopend. De onbewaakte garderoberekken zijn wel altijd beschikbaar. Bij sommige concerten kunt u uw jas en tas mee de zaal in nemen. We verzoeken u geen grote tassen mee te nemen naar Het Concertgebouw.

Kan ik iets drinken in de foyers voorafgaande aan het concert?
Voor de avondconcerten tot zaterdag 4 december geldt dat u voorafgaand aan het concert in de foyers een drankje kunt krijgen dat u vervolgens mee de zaal in mag nemen. In de pauze of na afloop zijn geen drankjes verkrijgbaar. Bij de concerten overdag zijn de foyers gewoon geopend.

Hoeveel mensen laten jullie toe in de zaal?
Vanwege de strengere coronamaatregelen mag Het Concertgebouw in de periode 28 november tot en met zaterdag 18 december per concert maximaal 425 bezoekers (Grote Zaal) en 115 bezoekers (Kleine Zaal) ontvangen. In het gebouw geldt dat weer anderhalve meter afstand gehouden moet worden.

Hoe ziet de stoelopstelling in de zalen eruit?
U vindt in de Grote en de Kleine Zaal de vertrouwde rijen stoelen. U kiest zelf uw plaats in de zaal, op het balkon of op het podium.

Waarom kan ik bij sommige concerten wel, en bij andere concerten niet mijn stoel in de zaal kiezen?
Door de coronapandemie kwam de programmering van de zomer en het najaar van 2021 heel anders tot stand dan we gewend zijn. Sommige concerten zijn aangekondigd in de verwachting dat in het najaar nog diverse coronamaatregelen van kracht zouden zijn. Voor deze concerten kunt u geen eigen stoel in de zaal kiezen. Voor deze concerten kiest u alleen een zaaldeel. Voor andere – later aangekondigde – concerten is wel al rekening gehouden met de versoepelde maatregelen. Voor deze concerten kunt u wel uw stoel in de zaal kiezen. Helaas is het niet mogelijk om, als de verkoop begonnen is, een concert zonder vaste stoelen om te zetten naar een concert waarvoor u wel uw stoel kunt kiezen. Gelukkig kunt u wel altijd kiezen in welk deel van de zaal u wilt zitten: zaal, podium of balkon.

Hoe vind ik mijn plaats in de zaal?
De concerten zijn veelal niet geplaceerd. Wel heeft u voor de Grote Zaal gekozen voor een zaaldeel: balkon, podium of zaal. U kiest zelf uw plaats in de zaal, op het balkon of op het podium.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Heeft het concert een pauze?
Niet alle concerten hebben een pauze. Bij concerten zonder pauze kunt u voorafgaand aan het concert bij binnenkomst een drankje krijgen. U mag uw drankje meenemen de zaal in voor tijdens het concert. Meestal is een drankje inbegrepen in de kaartprijs. Anders kunt u een drankje alleen met PIN afrekenen.

Kan ik tijdens het concert de zaal verlaten?
Het is mogelijk om tijdens het concert de zaal te verlaten. Helaas is het niet mogelijk om hierna weer in de zaal terug te keren.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Zijn Café Viotta en Restaurant LIER geopend?
Restaurant LIER en Café Viotta zijn op dit moment niet geopend.

Wat gebeurt er met mijn kaartje als het concert toch verplaatst of geannuleerd wordt?
U loopt geen risico als u kaarten koopt voor deze concerten: Het Concertgebouw biedt u een eenvoudige online manier om de waarde van gekochte kaarten voor een geannuleerd of verplaatst concert om te zetten naar een voucher of restitutie. Zo bent u er altijd van verzekerd dat u uw geld met een paar drukken op de knop terugkrijgt. Of u kiest eenvoudig kaarten uit voor een ander concert.

Ik heb opmerkingen/ideeën naar aanleiding van mijn bezoek aan Het Concertgebouw
Het Concertgebouw heeft inmiddels 133 jaar ervaring met het organiseren van concerten. Maar met het organiseren van concerten tijdens de nasleep van een pandemie hebben we geen ervaring. Opmerkingen, verbeteringen en ideeën van onze bezoekers zijn daarom van harte welkom. Deze kunt u mailen naar kassa@concertgebouw.nl.