Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Lunchconcert © Ronald Knapp

De wekelijkse Gratis Lunchconcerten zijn weer terug

Vanaf vrijdag 4 maart is er weer wekelijks een gratis lunchconcert van een half uur in Het Concertgebouw.

vr 25 feb 2022 - 1 minuut leestijd - Tekst: Het Concertgebouw

Met de heropening van Het Concertgebouw op volle capaciteit keren ook de populaire lunchconcerten terug. Vanaf vrijdag 4 maart is er weer wekelijks een gratis lunchconcert van een half uur in Het Concertgebouw. Het voortbestaan van de concertserie, die al bestaat sinds de oprichting van Het Concertgebouw, was eerder onzeker vanwege de coronacrisis. Dankzij een aantal genereuze donaties aan Het Concertgebouw Fonds kunnen de lunchconcerten worden behouden.

Naar de lunchconcerten

Populaire concerten

De gratis lunchconcerten zijn al jaren zeer populair onder zowel Amsterdammers als toeristen. Vanwege de financiële gevolgen van de coronacrisis werd Het Concertgebouw aanvankelijk gedwongen het aantal lunchconcerten significant terug te brengen: van één concert per week naar één concert per maand. Dankzij een aantal genereuze donaties van bezorgde muziekliefhebbers aan Het Concertgebouw Fonds kan de concertreeks voortaan weer wekelijks doorgang vinden met daarbij extra ruimte voor jong talent. Het Concertgebouw verwelkomt bij de lunchconcerten dit voorjaar ruim 100 jonge musici.

Praktische informatie

De programma's van de Lunchconcerten worden steeds een week van tevoren bekendgemaakt op de website. Voor bezoekers wordt een minimumleeftijd van zes jaar geadviseerd. Voor Lunchconcerten in de Kleine Zaal heeft u een gratis toegangskaart nodig. Dit kaartje kunt u online bestellen, maximaal twee kaarten per persoon. De deuren van de zaal gaan ongeveer twintig minuten voor aanvang van het concert open. De kaarten voor het Lunchconcert zijn ongeplaceerd.

Onderdeel van