Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Ecgs alma quartet 808x608

Empty Concertgebouw Sessions: Alma Quartet en Nino Gvetaze - Mahler Festival Online

wo 13 mei 2020 - 25 minuten kijktijd

Het Concertgebouw presenteert elke woensdag de Empty Concertgebouw Sessions: topmuzikanten die vanuit een leeg Concertgebouw optreden. In deze editie: het Alma Quartet en pianiste Nino Gvetadze.

Onderdeel van

Programma Empty Concertgebouw Sessions:
Woensdag 13 mei om 12.30 uur - Alma Quartet en pianiste Nino Gvetadze (in het kader van het Mahler Festival Online)
Vrijdag 15 mei om 12.30 uur - Bariton Thomas Oliemans en pianist Hans Eijsackers (in het kader van het Mahler Festival Online)

Alma Quartet en Nino Gvetadze
Het Alma Quartet, bestaande uit leden van het Concertgebouworkest, gaat zijn eigen weg. Het bespeelt gerenommeerde klassieke podia maar ook clubs, met toonaangevende dj’s. En het werkt samen met acteurs en beeldend kunstenaars. In deze Empty Concertgebouw Sessions speelt het kwartet een arrangement van het Adagietto uit Mahlers Vijfde symfonie. Samen met pianiste Nino Gvetadze spelen ze daarnaast een gedeelte van het Pianokwartet.

Empty Concertgebouw Sessions
Waar normaal gesproken het publiek op woensdagmiddag om 12.30 uur een gratis lunchconcert kan bezoeken, biedt Het Concertgebouw nu samen met de musici op dit tijdstip een digitaal concert aan. Verschillende bekende musici doen mee aan de Empty Concertgebouw Sessions, zoals de pianisten Anna Fedorova en Iris Hond en zangeres Edsilia Rombley (die 19 maart haar solo-debuut zou maken in Het Concertgebouw). De Empty Concertgebouw Sessions zijn een variant op de videoserie Concertgebouw Sessions waarin musici op allerlei plekken in Het Concertgebouw in één take een muziekstuk ten gehore brengen.

Deze Empty Concertgebouw Sessions is mede mogelijk gemaakt door American Express.

Bekijk ook eens