Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Iris Hond

Empty Concertgebouw Sessions: Iris Hond

wo 15 apr 2020 - 18 minuten kijktijd

Het Concertgebouw presenteert elke woensdag de Empty Concertgebouw Sessions: topmuzikanten die solo vanuit een leeg Concertgebouw optreden. In deze editie: pianiste Iris Hond.

Onderdeel van

Over Iris Hond

Pianiste en componiste Iris Hond geeft in juni maar liefst tien concerten in Het Concertgebouw. De concerten, waar zij muziek van Ludovico Einaudi zal spelen, waren binnen enkele dagen uitverkocht. Iris heeft ervoor gekozen om tijdens de Empty Concertgebouw Sessions ook muziek van deze beroemde Italiaanse componist ten gehore brengen: 'Wat de muziek van Einaudi zo bijzonder maakt is dat hij als geen ander in staat is om een pallet aan emoties in zijn stukken te verwerken. Ik ben elke keer onder de indruk van de manier waarop hij kracht, hoop en rust in zijn muziek terug laat komen. Ook ben ik benieuwd hoe het is om voor een lege Grote Zaal te spelen; de interactie met mijn publiek is heel belangrijk voor mij, maar ik vind het heel mooi dat we op deze manier toch de mensen kunnen bereiken.'

Empty Concertgebouw Sessions

Waar normaal gesproken het publiek op woensdagmiddag om 12.30 uur een gratis lunchconcert kan bezoeken, biedt Het Concertgebouw nu samen met de musici op dit tijdstip een digitaal concert aan. Verschillende bekende musici doen mee aan de Empty Concertgebouw Sessions, zoals de pianisten Anna Fedorova en Iris Hond en zangeres Edsilia Rombley (die 19 maart haar solo-debuut zou maken in Het Concertgebouw). De Empty Concertgebouw Sessions zijn een variant op de videoserie Concertgebouw Sessions waarin musici op allerlei plekken in Het Concertgebouw in één take een muziekstuk ten gehore brengen.

Bekijk ook eens