Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Hannes minnaar dudok quartet

Empty Concertgebouw Sessions: Dudok Quartet & Hannes Minnaar

di 23 jun 2020 - 25 minuten kijktijd

Het Concertgebouw presenteert elke woensdag de Empty Concertgebouw Sessions: topmuzikanten die vanuit een leeg Concertgebouw optreden. In deze editie: Dudok Quartet Amsterdam en pianist Hannes Minnaar.

Onderdeel van

Programma Empty Concertgebouw Sessions:
Woensdag 23 juni om 12.30 uur - Dudok Quartet Amsterdam en pianist Hannes Minnaar

Over Dudok Quartet Amsterdam en Hannes Minnaar
Zowel Hannes Minnaar als het Dudok Quartet Amsterdam waren al eerder te bewonderen in een van de Concertgebouw Sessions. Deze keer slaan zij de handen ineen met altvioliste Simone van der Giessen voor Beethovens geliefde Vierde pianoconcert, in een arrangement voor piano en strijkkwintet.

Empty Concertgebouw Sessions
Waar normaal gesproken het publiek op woensdagmiddag om 12.30 uur een gratis lunchconcert kan bezoeken, biedt Het Concertgebouw nu samen met de musici op dit tijdstip een digitaal concert aan. Verschillende bekende musici doen mee aan de Empty Concertgebouw Sessions, zoals de pianisten Anna Fedorova en Iris Hond en zangeres Edsilia Rombley (die 19 maart haar solo-debuut zou maken in Het Concertgebouw). De Empty Concertgebouw Sessions zijn een variant op de videoserie Concertgebouw Sessions waarin musici op allerlei plekken in Het Concertgebouw in één take een muziekstuk ten gehore brengen.

Mede mogelijk gemaakt door Van Lanschot Kempen
De ondersteuning van kunst, cultuur, kunstenaars en musea is voor Van Lanschot Kempen al sinds de 19de eeuw de manier om bij te dragen aan het behoud en de opbouw van ons culturele vermogen. Zeker in tijden van crisis tonen kunst en muziek ons immers de schoonheid en de zin van het leven. Daarom maakt Van Lanschot Kempen de komende Empty Concertgebouw Sessions mogelijk: Vind jezelf en elkaar in de schoonheid van muziek.

Bekijk ook eens