Concertgebouw Sessions — 22 april 2020 · 22 minuten kijktijd

Empty Concertgebouw Sessions: Edsilia Rombley

· tekst Het Concertgebouw

Het Concertgebouw presenteert elke woensdag de Empty Concertgebouw Sessions: topmuzikanten die solo vanuit een leeg Concertgebouw optreden. In deze editie: zangeres Edsilia Rombley.

Deel dit artikel

Programma Empty Concertgebouw Sessions:

Woensdag 22 april om 12.30 uur - Zangeres Edsilia Rombley
Woensdag 29 april om 12.30 uur - Violiste Rosanne Philippens

Edsilia Rombley: solo-debuut in een leeg Concertgebouw

Edsilia Rombley zag naast haar optreden dit voorjaar als presentatrice het Eurovisie Songfestival ook haar solo-debuut in Het Concertgebouw, oorspronkelijk op 19 maart, aan haar voorbijgaan. Met de Empty Concertgebouw Session hoopt ze haar publiek een hart onder de riem te steken: 'Optreden in een leeg Concertgebouw is natuurlijk bizar. Ik hoop hiermee de mensen thuis wat afleiding te geven in deze nare tijden.' Edsilia zingt liedjes die haar inspireren met Stephan Geusebroek en Michiel Borstlap achter de vleugel.

Empty Concertgebouw Sessions

Waar normaal gesproken het publiek op woensdagmiddag om 12.30 uur een gratis lunchconcert kan bezoeken, biedt Het Concertgebouw nu samen met de musici op dit tijdstip een digitaal concert aan. Verschillende bekende musici doen mee aan de Empty Concertgebouw Sessions, zoals de pianisten Anna Fedorova en Iris Hond en zangeres Edsilia Rombley (die 19 maart haar solo-debuut zou maken in Het Concertgebouw). De Empty Concertgebouw Sessions zijn een variant op de videoserie Concertgebouw Sessions waarin musici op allerlei plekken in Het Concertgebouw in één take een muziekstuk ten gehore brengen.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.