Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Ecgs liza ferschtman thumb

Empty Concertgebouw Sessions: Liza Ferschtman

di 5 mei 2020 - 20 minuten kijktijd

Het Concertgebouw presenteert elke woensdag de Empty Concertgebouw Sessions: topmuzikanten die vanuit een leeg Concertgebouw optreden. In deze editie: violiste Liza Ferschtman.

Onderdeel van

Programma Empty Concertgebouw Sessions:
Woensdag 6 mei om 12.30 uur - Violiste Liza Ferschtman
Woensdag 13 mei om 12.30 uur - Alma Quartet en pianiste Nino Gvetadze (in het kader van het Mahler Festival Online)
Vrijdag 15 mei om 12.30 uur - Bariton Thomas Oliemans en pianist Hans Eijsackers (in het kader van het Mahler Festival Online)

Over Liza Ferschtman
De veelzijdige Nederlandse violiste Liza Ferschtman combineert een carrière als internationaal vioolsoliste met een grote liefde voor kamermuziek. In Het Concertgebouw treedt ze zowel met grote orkesten in de Grote Zaal, als met kleine ensembles op in de Kleine Zaal. In deze Concertgebouw Sessions speelt ze twee bijzondere werken voor viool solo van Bach en Kreisler in de Grote Zaal.

Empty Concertgebouw Sessions
Waar normaal gesproken het publiek op woensdagmiddag om 12.30 uur een gratis lunchconcert kan bezoeken, biedt Het Concertgebouw nu samen met de musici op dit tijdstip een digitaal concert aan. Verschillende bekende musici doen mee aan de Empty Concertgebouw Sessions, zoals de pianisten Anna Fedorova en Iris Hond en zangeres Edsilia Rombley (die 19 maart haar solo-debuut zou maken in Het Concertgebouw). De Empty Concertgebouw Sessions zijn een variant op de videoserie Concertgebouw Sessions waarin musici op allerlei plekken in Het Concertgebouw in één take een muziekstuk ten gehore brengen.

Mede mogelijk gemaakt door Van Lanschot Kempen
De ondersteuning van kunst, cultuur, kunstenaars en musea is voor Van Lanschot Kempen al sinds de 19de eeuw de manier om bij te dragen aan het behoud en de opbouw van ons culturele vermogen. Zeker in tijden van crisis tonen kunst en muziek ons immers de schoonheid en de zin van het leven. Daarom maakt Van Lanschot Kempen de komende acht Empty Concertgebouw Sessions mogelijk: Vind jezelf en elkaar in de schoonheid van muziek.

Bekijk ook eens