Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Ecs rosanne philippens thumb

Empty Concertgebouw Sessions: Rosanne Philippens

wo 29 apr 2020 - 25 minuten kijktijd - Tekst: Het Concertgebouw

Het Concertgebouw presenteert elke woensdag de Empty Concertgebouw Sessions: topmuzikanten die vanuit een leeg Concertgebouw optreden. In deze editie: violiste Rosanne Philippens begeleid door Julia Philippens (viool), Lidy Blijdorp (cello) en Joel Waterman (altviool).

Onderdeel van

Programma Empty Concertgebouw Sessions:
Woensdag 29 april om 12.30 uur - Violiste Rosanne Philippens, begeleid door Julia Philippens (viool), Lidy Blijdorp (cello) en Joel Waterman (altviool)
Woensdag 6 mei om 12.30 uur - Violiste Liza Ferschtman

Over Rosanne Philippens
Rosanne Philippens trad al vaker op in Het Concertgebouw, zowel met orkesten in de Grote Zaal, als met kamermuziekprogramma's in de Kleine Zaal. Voor de Empty Concertgebouw Sessions heeft Rosanne samenwerking gezocht met bevriende musici. Zo hoort u violiste Julia Philippens, celliste Lidy Blijdorp en altiovlist Joel Waterman. Julia Philippens vertelt in NRC over spelen in een leeg Concertgebouw: 'Musiceren draait om de interactie met de luisteraar. Bij een concert fungeren al die ogen en oren als een spiegel. Publiek maakt je bewuster van je eigen spel, zet je op scherp. Om diezelfde energie te krijgen, hebben we nu alleen elkaar.' Zus Rosanne vult aan: 'Kamermuziek is een intiem genre bij uitstek. Nu we onze klank minder de zaal in hoeven te projecteren, kunnen we ons volledig op elkaar richten. Als die focus goed is, zorgt dat voor intensiteit.' Het ensemble zal werken van onder anderen Bach, Schumann en Beethoven spelen.

Empty Concertgebouw Sessions
Waar normaal gesproken het publiek op woensdagmiddag om 12.30 uur een gratis lunchconcert kan bezoeken, biedt Het Concertgebouw nu samen met de musici op dit tijdstip een digitaal concert aan. Verschillende bekende musici doen mee aan de Empty Concertgebouw Sessions, zoals de pianisten Anna Fedorova en Iris Hond en zangeres Edsilia Rombley (die 19 maart haar solo-debuut zou maken in Het Concertgebouw). De Empty Concertgebouw Sessions zijn een variant op de videoserie Concertgebouw Sessions waarin musici op allerlei plekken in Het Concertgebouw in één take een muziekstuk ten gehore brengen.

Mede mogelijk gemaakt door Van Lanschot Kempen
De ondersteuning van kunst, cultuur, kunstenaars en musea is voor Van Lanschot Kempen al sinds de 19de eeuw de manier om bij te dragen aan het behoud en de opbouw van ons culturele vermogen. Zeker in tijden van crisis tonen kunst en muziek ons immers de schoonheid en de zin van het leven. Daarom maakt Van Lanschot Kempen de komende acht Empty Concertgebouw Sessions mogelijk: Vind jezelf en elkaar in de schoonheid van muziek.

Bekijk ook eens