Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Turning east souk met asma lmnawar 467a2419 milagro elstak 2017 11 23 23 04 30

Festival Turning East was een groot succes

ma 27 nov 2017

Festival Turning East is het begin van een nieuwe traditie, waarin muziek uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika een vaste plek krijgt in de programmering van Het Concertgebouw.

Festival Turning East is achter de rug. We kijken terug op een zeer geslaagde zesdaagse, met in de zalen geweldige muziek uit het gebied van Marokko tot Iran. Maar ook in de rest van het gebouw waaide de wind uit het oosten, met onder meer een fototentoonstelling, East Meets West Talks en tal van lekkernijen uit de Arabische keuken. Bijna alle concerten waren uitverkocht. Enkele hoogtepunten uit het festival waren de twee edities van SOUK met sterzangeres Asma Lmnawar, het optreden van het Amsterdams Andalusisch Orkest met zangeres Abir El Abed, een concert van de Libanese zanger Melhem Zein en het programma Caravan met Julian en Bart Schneemann. De foto's kunt u hier terugkijken

Een nieuwe traditie
Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw, vertelt: 'Het Concertgebouw is van en voor iedereen, al bijna 130 jaar. Dat was voor ons reden om onze toch al brede programmering verder uit te breiden met muziek uit het Midden-Oosten en Noord Afrika. Het grote enthousiasme van de bezoekers en het gevarieerde publiek dat een of meer concerten heeft bezocht, sterkt ons in de gedachte dat deze programmering een waardevolle aanvulling is op ons concertaanbod.' Daarmee is Turning East als zesdaags festival nu afgelopen, maar een nieuwe traditie is geboren. Een traditie waarbij muziek uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika een vaste plek in de programmering van Het Concertgebouw krijgt.

Onderdeel van