Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Welkom bij het orkest met Eva Cleven

Gratis online familieconcerten voor het hele gezin in de zomervakantie!

do 23 jun 2022 - 1 minuut leestijd - Tekst: Het Concertgebouw

Speciaal voor alle gezinnen met jonge kinderen heeft Het Concertgebouw een feestelijk online programma samengesteld, zodat kinderen en ouders thuis tijdens de zomervakantie kunnen genieten van de mooiste familieconcerten.

Laat je kinderen samen naar een van onderstaande gratis concerten kijken en neurie zelf lekker mee terwijl je achter het stuur zit of heerlijk achterover op een luie stoel.

De streams zijn beschikbaar tot en met het einde van de zomervakantie op 1 september. Je vindt alle video's hieronder.

Onderdeel van

KleuterSinfonietta: Kom, we gaan spelen (4 en 5 jaar)

Tijdens de online voorstelling Kom, we gaan spelen maken kleuters kennis met de viool, de altviool, de cello en de contrabas. En natuurlijk met de muziek die op deze instrumenten gespeeld wordt. De mooiste strijkersmuziek passeert de revue. De kinderen worden uitgedaagd om mee te doen, te ontdekken, zingen, klappen, bewegen, kijken en luisteren. Kom, we gaan spelen is een muzikaal avontuur over alledaagse gebeurtenissen en de gevoelens die daarbij horen.

Familieconcert Pinoccio met Het Balletorkest en Angela Schijf

Angela Schijf vertelt het beroemde verhaal van Pinokkio in een spiksplinternieuwe versie geschreven door de gevierde kinderboekenschrijfster Imme Dros. In dit online concert wordt het verhaal vervlochten met de muziek La Boutique Fantasque van Rossini en Respighi, gespeeld door de musici van Het Balletorkest.

Familieconcert Welkom bij het orkest (6+) met Eva Cleven van het Klokhuis

Hoe werken 80 musici samen in één orkest? En hoe klinken instrumenten in hun eentje? Dompel je onder in de klanken van instrumenten die je nog nooit gehoord hebt en beleef een orkest van dichtbij! Eva Cleven neemt je met haar vlogcamera mee het Nederlands Philharmonisch Orkest in.

Dit concert is een gemeenschappelijke productie van het Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Concertgebouw.

Familieconcert Jazz op recept (8+)

Nina is ontzettend verlegen. De dokter heeft haar een bijzonder opmerkelijk recept gegeven: geen pillen of vieze drankjes, maar muziek! Van stotteren naar scatten binnen een uur. Zal Nina veranderen in een echte jazz-zangeres?

Bekijk ook eens