Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Cheque in zaal 2 klein formaat

Het Concertgebouw ontvangt 3,7 miljoen van de BankGiro Loterij in 2021

ma 15 mrt 2021 - 1 minuut leestijd - Tekst: Het Concertgebouw

Het Concertgebouw Fonds is zeer verheugd met de significante bijdrage van € 3,7 miljoen die de concertzaal in 2021 van de BankGiro Loterij ontvangt. Naast de vaste bijdrage van € 500.000 mocht het Fonds een record van € 3,2 miljoen uit geoormerkt werven in ontvangst nemen. Het gecombineerde bedrag van € 3,7 miljoen is groter dan ooit en zeer welkom voor Het Concertgebouw in deze moeilijke periode van gedwongen sluiting.

'Fantastische bijdrage'
Jolien Schuerveld, directeur van Het Concertgebouw Fonds vertelt: 'Dat we juist nu zo'n fantastische bijdrage van de BankGiro Loterij ontvangen, is fantastisch. Het is een resultaat van onze samenwerking, nu al enkele jaren, met geoormerkt werven. We zijn er heel erg dankbaar voor.'

BankGiro Loterij en Het Concertgebouw
De relatie tussen de BankGiro Loterij en Het Concertgebouw dateert al van 2000. Dit jaar schenkt de BankGiro Loterij ruim 83 miljoen euro aan kunst, cultuur en monumentenzorg. De bijdrage die bestemd is voor Het Concertgebouw wordt dit jaar onder meer gebruikt om ervoor te zorgen dat Het Concertgebouw de coronacrisis financieel door kan komen. Eerdere bijdragen werden onder meer besteed aan de verduurzaming van het pand en aan infrastructurele aanpassingen waarmee concerten kunnen worden gestreamd. Tijdens de gedwongen sluiting door corona werd de waarde van deze faciliteiten extra bewezen: meer dan 150 concertstreams werden afgelopen jaar opgenomen en uitgezonden.

BankGiro Loterij ZomerConcerten
Sinds 2019 is de BankGiro Loterij de nieuwe partner van Het Concertgebouw voor de zomerprogrammering. De eerste editie van de BankGiro Loterij ZomerConcerten was een groot succes. Een breed publiek heeft in de zomer van 2019 de rijkdom van muziek ervaren, van klassiek tot pop en jazz; laagdrempelig en in een informele sfeer.

In 2020 maakten we ons op voor wederom een buitengewoon gevarieerde muziekzomer. Met 90 concerten van hoge kwaliteit gericht op een divers publiek: Het Concertgebouw is een plek voor iedereen. Helaas moesten vanwege de COVID-19-pandemie de ZomerConcerten geannuleerd worden. Als alternatief organiseerden Het Concertgebouw de BankGiro Loterij ZomerSessies: 24 één-uursconcerten en elf gratis concertstreams. Later dit voorjaar zal het programma voor de BankGiro Loterij ZomerConcerten van 2021 worden aangekondigd.

Onderdeel van

Bekijk ook eens