In beeld — 20 april 2020 · 5 minuten kijktijd

Hoop en angst gaan hand in hand: #artconnects

Onder de noemer #artconnects startte regisseur Sasho Pramatarov een project dat laat zien dat angst en hoop hand in hand gaan. Speciaal voor dit project componeerde Bob Zimmermann een nieuw werk. Violist Marc-Daniel van Biemen vertolkt in onderstaande video 'angst' en ballerina Floortje Eimers vertolkt 'hoop'.

Deel dit artikel

Regisseur en initiatiefnemer Sasho Pramatarov over #artsconnect: 'Het project ontstond omdat ik persoonlijk in tijden van angst mijn hoop altijd terugvind door middel van kunst, dans en muziek. Maar nu concertzalen en schouwburgen gesloten zijn, maakt dit het ontzettend lastig. Het doel van dit filmisch statement is om te laten zien dat angst en hoop hand in hand gaan, en elkaar altijd zullen vinden.'

In de nieuwe compositie van componist Bob Zimmerman wordt de angst vertolkt door Marc Daniel van Biemen (eerste violist bij het Concertgebouworkest) en de hoop wordt vertolkt door Floortje Eimers (tweede soliste bij Het Nationaal Ballet).

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.