Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Onderwijsbeurs nc

Kazoo wint NOT Innovatie Award 2017

di 24 jan 2017

Juryprijs Primair Onderwijs voor Uitgeverij Blink en Het Concertgebouw

Onderdeel van

De organisatie van de NOT, de vakbeurs voor het onderwijs, heeft de Innovatie Award 2017 toegekend aan Kazoo. Deze digitale muzieklesmethode voor het basisonderwijs is een initiatief van Het Koninklijk Concertgebouw en werd ontwikkeld door Uitgeverij Blink. De nieuwe lesmethode won de Jury Prijs 2017 voor het Primair Onderwijs.

Laagdrempelig

‘Kazoo is erin geslaagd om muziek laagdrempelig maken voor de leerkracht en uitdagend voor de leerling. Kazoo voorziet in de behoefte om muziekonderwijs te geven dat meer is dan alleen liedjes zingen!’ , aldus het commentaar van de jury. De methode voorziet in de behoefte van 85% van de basisschoolleerkrachten om meer aandacht te besteden aan muziek.

Ook Koningin Máxima maakt kennis met Kazoo

Vanochtend opende Koningin Máxima de NOT onderwijsbeurs. De Koningin bezocht samen met minister Bussemaker de stand van Meer Muziek in de Klas. Ook kwam zij langs bij de stand van Het Concertgebouw, waar de Koningin uitleg kreeg over de digitale muzieklesmethode Kazoo.

Kazoo: wekelijks een sprankelende muziekles

Kazoo helpt leerkrachten om op een laagdrempelige manier muziekles te geven. De methode is volledig in co-creatie met leerkrachten en leerlingen ontwikkeld en kent een doorlopende leerlijn van groep 1 tot en met 8. Het digibord, de input van aansprekende artiesten, het activerende karakter van de opdrachten en de lesvoorbereidingen, zorgen voor muzikale interactie tussen kind en leerkracht. Momenteel is Kazoo al beschikbaar voor groep 5 tot en met 8 en vanaf het volgende schooljaar is de methode ook inzetbaar in de onderbouwgroepen.

Financiering Kazoo

Kazoo wordt gefinancierd door private fondsen waaronder het Gieskes-Strijbis Fonds, VSBfonds, Fonds 21, VandenEnde Foundation, de Freek en Hella de Jonge Stichting, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Prinsenhaven Fonds, het Bredius Fonds, het Sayers Fonds, het Willem Gehrels Muziek Fonds, het Fonds Henri Fock, Stichting De Weille Ogier, Het Concertgebouw Fonds en Uitgeverij Blink.