Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Thumb 1

Kijk en luister live mee naar het lustrumconcert van het Leerorkest in de Grote Zaal: woensdag om 16.00 uur

di 16 jun 2020 - 1 minuut leestijd - Tekst: Het Concertgebouw

Het Leerorkest bestaat 15 jaar, een mijlpaal! Kijk op woensdag 17 juni op deze pagina om 16:00 uur naar de lustrumopening - met topmusici en prominenten - van het Leerorkest. Semi-live vanuit Het Concertgebouw!

Onderdeel van

Over het Leerorkest
Het Concertgebouw werkt al jaren samen met het Leerorkest. Het Leerorkest zet zich al 15 jaar in voor muziekeducatie voor kinderen. Het Leerorkest slaat daarbij bruggen, van school en vanuit de wijk, naar de muzikale rijkdom van een wereldstad, waarvan kinderen groeien en genieten.

Het begon allemaal in de Bijlmer. Marco de Souza, oprichter van het Leerorkest, bedacht samen met basisscholen uit Zuid-Oost het idee voor het Leerorkest: kinderen leren gewoon op school een muziekinstrument bespelen en maken samen muziek in een groot orkest. En alle kinderen doen mee. Want, muziek verbindt. Zo ervaren kinderen dat ze deel uitmaken van een groter geheel.

Het concept van het Leerorkest krijgt veel navolging en verspreidde zich naar andere stadsdelen van Amsterdam en verder, tot in het Caribisch gebied. Het Leerorkest werkt samen met wel honderd initiatieven die muziekonderwijs voor kinderen realiseren in hun gemeente en bieden muziekinstrumenten en expertise aan.

Kijk hier voor meer informatie over het Leerorkest

Bekijk ook eens