Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
No 2 la dualit dell amore

Muziek inspireert: La dualità dell’Amore

ma 29 okt 2018

Kunstenares Darja Brouwers (1976) maakte een werk geïnspireerd door het concert A Night at the Opera op 31 oktober in de Grote Zaal. Ook in seizoen 2018-2019 nodigt onze hoofdsponsor Van Lanschot Kempen een aantal kunstenaars uit om een werk te maken dat reflecteert op een concert in Het Concertgebouw.

Over het werk: No.2 La dualità dell’Amore
De kunstenares schrijft over dit werk: 'Als een droom, is zij constant aanwezig. De vrouw in al haar vrouwelijkheid en mysterie die de mannen diep zal raken. Zij die bezongen, bevochten, aanbeden, veroverd en bemind wordt. Vanuit haar diepste innerlijke kracht zal ze de mannen leiden tot waar ze zich laten (ver)leiden. Vanuit pure liefde, woede, jaloezie, dualiteit, ontembaar verlangen, diepe vriendschap en passie, laaien het vuur en de emotie tot grote hoogte op. Deze mannen hebben niet door dat ze overgeleverd zijn aan hun dwaasheid. Deze oogverblindende schone, met haar fluweelzachte sluier, heeft beiden lang voordat ze het zelf wisten, voor zich inpakt. Ze beheerst feilloos de mannenharten, zelfs tot de dood hen scheidt… Voor de toeschouwer een duidelijke zaak, hoe kunnen deze mannen zo’n grootse onweerstaanbare energie over het hoofd hebben gezien?'

Over de kunstenares
Na haar afstuderen aan de kunstacademie in Maastricht heeft Darja Brouwers (1976) naast het werken voor diverse ontwerp- bureaus, ook altijd aan eigen opdrachten gewerkt. Sinds 2013 doet ze dat fulltime. Periodes van illustreren, ontwerpen, onder-zoeken en fotograferen wisselen elkaar af, soms gebeurt het allemaal tegelijk. De illustraties van Darja worden omschreven als ‘anders’, stoer, poëtisch en met een edge. Haar pentekeningen ontstaan vanuit een klein detail dat haar aandacht trekt of een bepaalde lichaamshouding. Tijdens het maken ontstaat dan langzaam een verhaal in haar hoofd dat ze vervolgens zoveel diepte kan geven als ze wil.

Onderdeel van