Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
1920x1080 format 2

Ontdek From Southeast With Love

vr 22 apr 2022 - 2 minuten leestijd - Tekst: Het Concertgebouw

Het Concertgebouw presenteert op 5 juni 2022 een uniek concert waarin de verscheidenheid van Amsterdam Zuidoost wordt gevierd. De beste artiesten uit Zuidoost bezingen de verbindende kracht van de liefde: van een musicalster tot een hiphopartiest en een operazangeres.

Denk aan de energie en swing van de groepen La Rouge en Black Harmony maar ook aan rapper Young Nnelg en de klassieke pianist Dywel Braaf. Dit alles onder de begeleiding van het Southeast All Star Ensemble en gepresenteerd door Soundos El Ahmadi en Défano Holwijn. Edsilia Rombley is special guest van de avond.

Onderdeel van

Een droom van Orville Breeveld
Orville Breeveld, initiatiefnemer van het concert, is muzikant, producer, podcastmaker én adviseur van Het Concertgebouw. Hij maakte voor Het Concertgebouw de podcast Gemiste Sterren over zwarte componisten en adviseerde de gemeente Amsterdam over nieuwe straatnamen met zwarte componisten. From Southeast With Love is zijn droomproject. Als kind van Zuidoost kent hij de buurt als geen ander en vindt hij dat juist Zuidoost een avond in Het Concertgebouw verdient: ‘Zuidoost is de meest veelzijdige stadsdeel van Amsterdam. Wij hebben alle mogelijke talenten hier. Laat je verrassen op deze avond in de mooiste concertzaal van Nederland, Het Concertgebouw!’

De allesverbindende liefde
In de Grote Zaal is het podium voor onder andere La Rouge, operazangeres Imara Thomas, musicalster Edwin Jonker, hiphopartiest Young Nnelg, pianist Dywel Braaf en Black Harmony. Ze brengen vanuit Amsterdam Zuidoost de muziek van de liefde! Aanwezig in elke cultuur, in elk muziekgenre, in het oeuvre van elke artiest. In From Southeast With Love is liefde vanavond de verbindende factor. Een avond vol muziek met en over liefde. Bekende en minder bekende love songs; klassiekers en ontdekkingen. Want waar voor de een een lied een klassieker is, is datzelfde lied voor de andere een nieuwe ontdekking. From Southeast With Love is een uniek concert waarin we de verbinding van culturen, de muzikale rijkdom van Amsterdam en Zuidoost, én de liefde voor muziek vieren.

Unieke kweekvijver
Als er iets is waar Amsterdam in uitblinkt, is het wel de levendigheid en verscheidenheid van mensen wier wortels over de hele wereld te vinden zijn. Met name Amsterdam Zuidoost is al decennialang een unieke kweekvijver voor een breed scala aan muzikaal toptalent. Toptalent dat inmiddels nationaal én internationaal actief is. Van Indiaas klassiek, hiphop en westers-klassiek tot fado, jazz en gospel. Je hoort het vanavond allemaal tijdens From Southeast With Love.

Bekijk ook eens