Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Sebastianfagerlund simonvanboxtel

Ontmoet Sebastian Fagerlund

do 20 okt 2016

Maak kennis met Sebastian Fagerlund, de nieuwe composer in residence van Het Concertgebouw.

'I have a feeling that the world is open to me. For a composer, there are not many opportunities like this, and places where you can go and seek new influences and ideas.’

Na Huang Ruo in seizoen 2015-2016 is de Finse componist Sebastian Fagerlund de tweede composer in residence van Het Koninklijk Concertgebouw. Als composer in residence zal hij in het najaar van 2016 en in het voorjaar van 2017 in totaal drie maanden in Amsterdam verblijven. Naast een duik in het Amsterdamse culturele leven zal Sebastian Fagerlund de Finse cultuur delen. Hij geeft bijvoorbeeld een workshop aan scholieren en hij werkt samen met studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Als kroon op zijn huiscomponistschap gaan in 2017 en 2018 nieuwe werken van Sebastian Fagerlund, geschreven in opdracht van Het Concertgebouw, in première. Nieuwe werken die zijn geïnspireerd op zijn verblijf in Amsterdam.

Sebastian Fagerlund

De in Helsinki wonende Sebastian Fagerlund wordt gezien als één van de meest prominente Europese componisten van het moment. Hij laat zich enerzijds inspireren door de grote muzikale tradities en anderzijds creëert hij zijn eigen taal waarbij hij het grote gebaar niet schuwt. De muziek van Sebastian Fagerlund reist de hele wereld over. Zo kreeg hij opdrachten van en werd zijn muziek gespeeld door onder andere het BBC Symphony Orchestra, het Finnish Radio Symphony Orchestra en het Singapore Symphony Orchestra. Ook werkt hij onder meer samen met de in Amsterdam graag geziene Finse violist Pekka Kuusisto en de Nederlandse fagottist Bram van Sambeek.

Composer in Residence

Sebastian Fagerlund is de tweede composer in residence van Het Concertgebouw, het begin van een nieuwe traditie. Componisten van internationale allure zullen de komende jaren in Amsterdam verblijven en muziek componeren geïnspireerd door de stad. Dankzij de bijdrage van een fonds op naam van Het Concertgebouw Fonds kan Het Concertgebouw met de composer in residence een lange geschiedenis van nieuw-gecomponeerde muziek voortzetten. Meer weten over een fonds op naam? Kijk dan op de pagina van het Concertgebouwfonds.

Onderdeel van