Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Tamarastoffers ouverturecorolian

Ouverture Corolian, Tweede en Vierde pianoconcert

zo 25 nov 2018

Kunstenares Tamara Stoffers (1996) maakte een werk geïnspireerd door het concert Academy of St Martin in the Fields & Nelson Freire: Beethoven op 28 november in de Grote Zaal. Ook in seizoen 2018-2019 nodigt onze hoofdsponsor Van Lanschot Kempen een aantal kunstenaars uit om een werk te maken dat reflecteert op een concert in Het Concertgebouw.

Over het werk
De kunstenares schrijft over dit werk: 'Muziek en bloemen wekken beide een gevoel op door de schoonheid en kwetsbaarheid die ze bezitten. In beide schuilt een poëtische kracht. De handen zorgen ervoor dat die schoonheid en kwetsbaarheid gedeeld kan worden. Door de creatie van de tonen of het verzamelen en zichtbaar maken van bloemen die normaal in hun omgeving opgaan.

Ook de werken van Beethoven hebben een poëtische kracht. Dit stuk vormde zich onder zijn handen, bijna als een improvisatie, op een speelse manier. Zijn virtuositeit en passie voor de piano zijn de rode draad van deze avond en waren de inspiratie voor dit kunstwerk. Het fluitenkruid symboliseert de blaasinstrumenten die opvallend naar voren komen tijdens het Tweede pianoconcert. De oplopende pianotoetsen symboliseren de volgorde van de muziekstukken, van de tragiek van de ouverture tot de koortsachtige overgave in het Vierde pianoconcert.

Over de kunstenares
Tamara Stoffers (1996) is een beeldend kunstenares die zich uitdrukt door middel van collages, tekeningen en schilderijen. Ze laat zich echter niet tot deze media beperken. Haar werken drukken vaak een gevoel van nostalgie uit, geïnspireerd door de voormalige Sovjet-Unie. Andere werken worden wel omschreven als ‘visuele poëzie’. Tamara studeerde in 2017 af aan de Academie Minerva te Groningen in de richting Autonome Beeldende Kunst. Haar collages zijn onder andere te zien geweest bij Art Rotterdam Week en Stockholm Art Week.

Onderdeel van