Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Brown dan het wilde dierenorkest voorplat met sticker 808x608

Presentatie kinderboek van Dan Brown in de Kleine Zaal op 2 september 2020

vr 21 aug 2020 - 2 minuten leestijd - Tekst: Het Concertgebouw

Op 2 september wordt het prentenboek Het wilde dierenorkest van internationaal bestsellerauteur Dan Brown in Het Concertgebouw gepresenteerd.

Het wilde dierenorkest is het verrassend nieuwe boek van internationaal bestsellerauteur Dan Brown: een prentenboek met bijbehorende klassieke muziek, gecomponeerd door Brown zelf. De verschijning van Het wilde dierenorkest wordt feestelijk gepresenteerd in het Concertgebouw op woensdag 2 september, onder begeleiding van presentatrice en actrice Fenna Ramos. De muziek uit het boek zal worden gespeeld door een strijkkwartet en een pianist uit het Concertgebouworkest.

Tijdens de presentatie zijn kinderen van IBS De Horizon in Amsterdam aanwezig. Na afloop mogen zij nog een vraag stellen aan Dan Brown zelf. Dit gebeurt niet live, maar via een online verbinding tussen Het Concertgebouw en Dan Browns huis in Amerika.

Meesterlijk gecomponeerd prentenboek
Centraal in het boek staat het muzikale avontuur van Maestro Muis, die over land en over zee langs verschillende dierenvrienden reist: van de waanzinnige walvis en jakkerende jachtluipaarden tot kleine kevers en zwierige zwanen. Tijdens zijn tocht laat Maestro Muis overal sporen achter: op elke pagina is een verborgen bijtje te vinden, losse letters vormen tezamen een woord en natuurlijk zijn er raadsels – zoals we van Brown gewend zijn.

Voor elk dier in het boek heeft Dan Brown een uniek muziekstuk gecomponeerd. Deze muziek is met een gratis app op alle devices af te spelen en geeft een extra dimensie aan het voorlezen. Met gebruik van augmented reality is de muziek eenvoudig op te roepen. De vertaling van Het wilde dierenorkest is in handen van Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes.

Dan Brown: ‘Ik hou ervan om verhalen te vertellen, en in mijn romans probeer ik altijd verschillende thema’s met elkaar te verweven. Met Het wilde dierenorkest wilde ik voortborduren op dit uitgangspunt en een waarlijk gelaagde belevenis maken waarin ik drie verschillende talen tegelijk gebruik: kunst, muziek en woorden. Zoals een opera zijn toehoorders betovert met prachtige decors, dramatische muziek en lyrische zang, moet Het wilde dierenorkest een meeslepend feest voor de ogen, oren en geest worden, en dat allemaal tegelijkertijd.’

Dan Brown is een van de bestverkochte auteurs ter wereld. Zijn thrillers zijn in 56 landen uitgegeven en er werden wereldwijd meer dan 220 miljoen boeken van verkocht. In Nederland en België zijn meer dan 5 miljoen exemplaren in Nederlandse vertaling over de toonbank gegaan. Zijn bestsellers De Da Vinci Code, Het Bernini Mysterie (Angels & Demons) en Inferno zijn succesvol verfilmd met Tom Hanks in de rol van Robert Langdon. Dan Brown schrijft momenteel aan een nieuw boek met Robert Langdon in de hoofdrol.

Onderdeel van